16.9 C
Athens

Λαμία – Παναθηναϊκός 0-5: Ιωαννίδης και Μπακασέτας έστησαν πάρτι στη Φθιώτιδα, αγωνία για Μπερνάρ

Το δίδυμο Μπακασέτα - Ιωαννίδη έκανε ό,τι ήθελε τους αμυντικούς της Λαμίας και ο Παναθηναϊκός πάει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ σε πολύ καλή κατάσταση, αν και παραμένει σε αναμμένα κάρβουνα λόγω του τραυματισμού του Μπερνάρ

Ένα εύκολο απόγευμα πέρασε στη Φθιώτιδα ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε εύκολα με 0-5 της Λαμίας.

Οι Πράσινοι έφτασαν τους 71 βαθμούς και επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας, περιμένοντας φυσικά τα αποτελέσματα των υπόλοιπων αναμετρήσεων της αγωνιστικής.

Ωστόσο το όμορφο αυτό απόγευμα για τους ποδοσφαιριστές του Φατίχ Τερίμ επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Μπερνάρ. Ο Βραζιλιάνος τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει αποχωρώντας αναγκαστικά από το παιχνίδι μετά από μόλις σε 21 λεπτά.

Όλα αυτά τρεις μέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην OPAP Arena, με την αγωνία στο πράσινο στρατόπεδο για την κατάσταση του να είναι μεγάλη.

Στα αγωνιστικά η Λαμία δεν μπόρεσε να δημιουργήσει προβλήματα στον Παναθηναϊκό, που έφτασε εύκολα στη νίκη. Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Ιωαννίδης και Μπακασέτας. Ο επιθετικός του τριφυλλιού πέτυχε δύο γκολ και μοίρασε μία ασίστ, ενώ από την άλλη ο Τάσος Μπακασέτας σκόραρε δύο τέρματα και είχε ισάριθμες ασίστ.

Το σκορ άνοιξε ο Βέρμπιτς σχεδόν με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του τραυματία Μπερνάρ. Ο Σλοβένος έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία μετά το σουτ του Λημνιού που σταμάτησε στο δοκάρι και άνοιξε το σκορ στο 23′.

Το 0-2 ήρθε στο 44′, με τον Ιωαννίδη να κάνει ωραία ατομική ενέργεια, να μπαίνει από τα δεξιά στην περιοχή και να σπάει την μπάλα στον Μπακασέτα που πέτυχε το πρώτο από τα δύο τέρματα του στο παιχνίδι.

Οι δύο ποδοσφαιριστές άλλαξαν ρόλο στο επόμενο γκολ, με τον Μπακασέτα να εκτελεί το κόρνερ και τον Ιωαννίδη να σκοράρει με το κεφάλι στο 54′ για το 0-3.

Το καυτό διάστημα του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε, με τον Μπακασέτα να σκοράρει στο 57′ μέσα από την περιοχή και τον Ιωαννίδη να παίρνει ξανά τη σκυτάλη τρία λεπτά αργότερα για να ολοκληρώσει το πέρασμα των Πρασίνων από τη Φθιώτιδα.

 

ΛΑΜΙΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-5

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας, Φθιώτιδα

Σκόρερ: 23′ Βέρμπιτς, 45′, 57′ Μπακασέτας, 54′, 61′ Ιωαννίδης

Διαιτητής: Ευαγγέλου

ΛΑΜΙΑ (ΒΟΚΟΛΟΣ): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος (62’ Στάνκο), Τζανετόπουλος, Αμαράλ (46’ Σίντγκλεϊ), Τζανδάρης (62’ Κοντονίκος), Νούνιες, Τσιλούλης, Σλίβκα, Λέικ (46’ Μαρτίνεθ), Μάλτσι (77’ Τσούκαλος)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΤΕΡΙΜ): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Ακαϊντίν (63’ Βιλένα), Γέντβαϊ, Χουάνκαρ (63’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (63’ Μαντσίνι), Λημνιός, Ιωαννίδης, Μπερνάρ (21’ Βέρμπιτς)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς