23.4 C
Athens

Τσιτσιπάς – Ρουντ 0-2: Ο Νορβηγός πήρε εκδίκηση και άφησε τον Στέφανο χωρίς τρόπαιο στη Βαρκελώνη

Μια εβδομάδα μετά το τρόπαιο στο Μόντε Κάρλο, ο Ρουντ πήρε το αίμα του πίσω κατακτώντας το 500άρι τουρνουά της Βαρκελώνης, με τον Έλληνα πρωταθλητή να ηττάται για τέταρτη φορά σε τελικό του συγκεκριμένου ATP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (νούμερο 7) δεν κατάφερε στην 4η παρουσία του σε τελικό του Open της Βαρκελώνης να κατακτήσει το πρώτο του τρόπαιο σε ATP 500 ώστε να φτάσει τους 12 τίτλους.

Στις προηγούμενες τρεις περιπτώσεις (2018, 2021, 2023) ήταν ο Ράφα Ναδάλ και ο Κάρλος Αλκαράθ εκείνοι που στέρησαν από τον Έλληνα πρωταθλητή το τρόπαιο στη Βαρκελώνη. Φέτος ήταν ο Κάσπερ Ρουντ (νούμερο 6) εκείνος που πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου με 0-2 σετ (5-7, 3-6) για να φτάσει τους 11 στην καριέρα του.

 

Ο Νορβηγός πήρε μια άτυπη εκδίκηση για τον χαμένο τελικό του Μόντε Κάρλο από τον Τσιτσιπά πριν από μια εβδομάδα.

Ο 25χρονος δεν πτοήθηκε από το γρήγορο μπρέικ του Τσιτσιπά και το πήρε πίσω σχεδόν αμέσως στο πρώτο σετ για να φτάσει γρήγορα και σε δεύτερο στο φινάλε και να προηγηθεί με 5-7.

 

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς έδειξε να μπαίνει καλύτερα αλλά ο Ρουντ με ένα απίθανο μπρέικ στο τρίτο γκέιμ πήρε κεφάλι και χρειάστηκε απλώς να υπερασπιστεί το σερβίς του για να κατακτήσει το τρόπαιο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε για 11η φορά σε τελικό ATP 500 και στρέφει την προσοχή του στο 1000άρι τουρνουά της Μαδρίτης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς