16.5 C
Athens

Πανσερραϊκός – ΠΑΣ 2-1: Σφραγίδα υποβιβασμού με τη 18η ήττα για τους Γιαννιώτες

Σε ένα ματς δίχως βαθμολογικό κίνητρο, ο Πανσερραϊκός επικράτησε με 2-1 του υποβιβασμένου ΠΑΣ και έβαλε τη σφραγίδα παραμονής στην κατηγορία με την 8η νίκη του τη σεζόν, ενώ παράλληλα οι Γιαννιώτες σαφώς επηρεασμένοι από τον υποβιβασμό στη Super League 2 έφτασαν τις 18 ήττες σε μία καταστροφική σεζόν.

Τομάς και Ουάρντα από το πρώτο ημίχρονο πέτυχαν τα τέρματα της νίκης των Σερραίων, με τον Πέδρο Κόντε να διαμορφώνει το τελικό σκορ (2-1) με πέναλτι στο 65′.

Μετά τα αποτελέσματα του Σαββάτου, ο ΠΑΣ γνώριζε πως δεν έχει πια ελπίδες παραμονής, γι’ αυτό και η αναμέτρηση στις Σέρρες είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Πανσερραϊκό να είναι καλύτερος και να ανεβαίνει στην πρώτη θέση των πλέι άουτ και 7η στη βαθμολογία.

Ο Τομάς άνοιξε το σκορ με υπέροχο σουτ από μακριά στο 29′, με τον Ουάρντα να δίνει προβάδισμα ασφαλείας στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία από την άσπρη βούλα στο 45+4′.

Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν να μειώσει στο σκορ (2-1) με τον συνήθη ύποπτο, Πέδρο Κόντε, μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Ροσέρο, ο οποίος είχε και μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα στο 70′ αλλά ο Γούλερι του το αρνήθηκε με καίρια παρέμβαση πάνω στη γραμμή.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-1

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Κατσίκας, Δεληγιαννίδης, Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Ουεντραόγκο, Οικονόμου (77′ Στάικος), Τομάς (89′ Ντανκερλούι), Ουάρντα, Άλεκσιτς (78′ Χατζηστραβός), Μπετανκόρ (66′ Γούλερι).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης (49′ Μπακαδήμας), Εραμούσπε, Κιάκος (47′ Πανάγου), Τζίνο (59′ Μπεγκαλά), Ριένστρα (47′ Κύρκος), Καραχάλιος, Λέο (72′ Παμλίδης), Ροσέρο, Κόντε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς