15.9 C
Athens

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 61-53: Ερυθρόλευκες ψυχάρες κόντρα σε θεούς και δαίμονες

Οι αλύγιστες παίκτριες του Νίκλα ξεπέρασαν την κομβική απουσία της Βίτολα και τσάκισαν την αντίσταση Πράσινων και... γκρίζων προκειμένου να κάνουν το ηρωικό 2-1 στους τελικούς της Α1

Η καρδιά των πρωταθλητριών μίλησε ξανά κόντρα σε όλους και σε όλα! Χωρίς την πιο σημαντική ξένη του, την Κριστίν Βίτολα (κάταγμα στη μύτη από αγκωνιά της Αλέιν στον 2ο τελικό) και με τη διαιτησία να κάνει «όργια» στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός υπέταξε με 61-53 τον Παναθηναϊκό και έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών της Α1 μπάσκετ Γυναικών!

Οι Ερυθρόλευκες του Θάνου Νίκλα υπερασπίστηκαν ξανά το πλεονέκτημα έδρας παρά τα τόσα προβλήματα και έχουν δύο ευκαιρίες – η σειρά μεταφέρεται αρχικά την Τετάρτη στο κλειστό «Π. Γιαννακόπουλος» – και η μάχη συνεχίζεται, με τη διαιτησία πάντως να έχει δείξει τις προθέσεις της…

Σπουδαία η Τόμπιν με 13 πόντους και μεγάλες μάχες σε άμυνα και επίθεση, μαχήτρια η Χριστινάκη που έκανε double double με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Σημαντική επίσης η συνεισφορά της Γουίλιαμς που είχε 14 πόντους και έδωσε το σύνθημα στη δεύτερη περίοδο με σερί πόντους, στους 12 σταμάτησε η αρχηγός των Ερυθρόλευκων Αγγελική Νικολοπούλου, όσους είχε και η Ρένια Καρλάφτη που αποτέλεσε τον κομβικό παράγοντα από τον πάγκο για να έρθει η νίκη (12π.).

Οι Πράσινες υπήρξαν άστοχες από μακριά, Αλέιν και Τζόουνς πάλευαν μόνες κατά διαστήματα ενώ η Σταμολάμπρου σίγησε μετά την πρώτη περίοδο.

 

ΤΟ ΜΑΤΣ

Από νωρίς οι γκαρντ των δύο ομάδων βρήκαν ρυθμό σε ένα ματς με αρκετή ένταση. Η Νικολοπούλου και η Γουίλιαμς έφεραν τον Ολυμπιακό στο +4 (9-5) με τη Σταμολάμπρου να απαντά για το πράσινο προβάδισμα στο 10′ (11-12).

Η Καρλάφτη έδωσε σημαντικές λύσεις ερχόμενη από τον πάγκο, ο Ολυμπιακός έλεγξε το αμυντικό ριμπάουντ που ήταν πληγή στη Λεωφόρο και με το δίδυμο Χριστινάκη – Τόμπιν, οι Ερυθρόλευκες βρέθηκαν στο +5 (23-18). Η βολή της Σωτηρίου στα 2’26” για το ημίχρονο ήταν ο τελευταίος πόντος των Πρασίνων στο πρώτο μέρος αφού ακολούθησε ένα σερί 8-0 για τις Ερυθρόλευκες με σπουδαία άμυνα και έξι πόντους της Γουίλιαμς για το +12 (31-19) στο 20′.

Με τον Ολυμπιακό να διατηρεί τη διαφορά του με την ψύχραιμη Νικολοπούλου, οι διαιτητές έκαναν άνω-κάτω την αναμέτρηση με ανύπαρκτα επιθετικά φάουλ (αποκορύφωμα αυτό που δήθεν έκαναν η Σπυριδοπούλου και η Τόμπιν που έφτασε τα τρία) και η Τζόουνς έριξε κι άλλο τη διαφορά πριν η Καρλάφτη κάνει το 41-33 με φανταστική προσπάθεια στη λήξη της τρίτης περιόδου.

Εκείνη ήταν που με γκολ-φάουλ έκανε το 44-33, με τις Πράσινες να πλησιάζουν… απειλητικά με Τζόουνς και Παυλοπούλου. Παρόλα αυτά, δύο μεγάλα επιθετικά ριμπάουντ από Χριστινάκη και Τόμπιν και ένα τεράστιο τρίποντο της Νικολοπούλου κλείδωσαν τη νίκη για τον Ολυμπιακό που απέκτησε προβάδισμα τίτλου.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Συμεωνίδης – Τσώνος – Καλογριάς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-12, 31-19, 41-33, 61-53

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θάνος Νίκλας): Γουίλιαμς 14 (2/2 τρίποντα), Κυριακούδη, Σπυριδοπούλου (6 ριμπάουντ), Σύρρα, Καμπισιούλη, Νικολοπούλου 12 (1/3 τρίποντα), Καρλάφτη 12 (4/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα), Αναστασοπούλου, Δίελα, Χριστινάκη 10 (10 ριμπάουντ), Κολλάτου, Τόμπιν 13 (6 ριμπάουντ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ελένη Καπογιάννη): Σταμολάμπρου 11, Καρακασίδου, Παυλοπούλου 5 (2 ριμπάουντ), Τσβίτκοβιτς 4 (5 ριμπάουντ), Μπάτσιου, Σωτηρίου 6, Πατσιατζή, Αλεξανδρή, Τζόουνς 13 (11 ριμπάουντ, 9 ασίστ), Θεοδωρομανωλάκη, Αλέιν 14 (16 ριμπάουντ), Χαιριστανίδου

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 72-69

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-65 (παρ.)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 61-53

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, 24/4, 17:00, Π. Γιαννακόπουλος

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, 28/4, 15:00, ΣΕΦ (Αίθουσα 5) – εάν χρειαστεί

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς