16.9 C
Athens

F1: Πρώτη νίκη στην Κίνα για τον αέρινο Φερστάπεν, δεύτερη θέση με τέλεια στρατηγική για τον Νόρις

Ανίκητος και στο Grand Prix της Κίνας ο αλάνθαστος Μαξ Φερστάπεν - Έκλεψε ξανά τις εντυπώσεις ο Νόρις με την McLaren, εκτός βάθρου για πρώτη φορά φέτος οι δύο Ferrari των Λεκλέρ και Σάινθ

Πέρασε… αέρας και από την πίστα της Κίνας ο ανίκητος Μαξ Φερστάπεν!

Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου του Grand Prix της Κίνας έχοντας εξαιρετική και αλάνθαστη απόδοση, με τον Λάντο Νόρις να τερματίζει δεύτερος χάρη στην εξαιρετική τακτική της McLaren.

Τρίτη θέση για τον Σέρτζιο Πέρες, εκτός βάθρου για πρώτη φορά φέτος οι δύο Ferrari με Λεκλέρ και Σάινθ, που εκκίνησα από την έκτη και την έβδομη θέση, αντίστοιχα.

Με τρία πιτ-στοπς ο Αλόνσο (εκκίνησε δεύτερος) έφτασε στην 7η θέση, ενώ οι Πιάστρι, Χάμιλτον (ξεκίνησε από την 18η θέση) και Χούλκενμπεργκ έκλεισαν την πρώτη δεκάδα.

Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull εκκίνησε για πέμπτη φορά φέτος ως poleman και, παρά τις δύο επανεκκινήσεις του αγώνα από ισάριθμα αυτοκίνητα ασφαλείας, έφτασε χωρίς… προβλήματα στην τελική επικράτηση.

Στον 20ο γύρο, ο Κέβιν Μάγκνουσεν χτύπησε την RB του Γιούκι Τσουνόντα, με αποτέλεσμα ο Ιάπωνας να εγκαταλείψει και το αυτοκίνητο ασφαλείας να βγει για δεύτερη φορά στην πίστα.

Παράλληλα, ο Λανς Στρολ χτύπησε το πίσω μέρος της RB του Ντάνιελ Ρικιάρντο, με αποτέλεσμα το μονοθέσιο να «σηκωθεί» στον αέρα και τον Αυστραλό να αναφέρει ζημιά στο πάτωμα. Γι’ αυτά τα συμβάντα οι αγωνοδίκες επέβαλαν ποινή δέκα δευτερολέπτων στους Μάγκνουσεν και Στρολ, ενώ ο Ρικιάρντο πήρε εντολή να επιστρέψει στα πιτ για να εγκαταλείψει.

Ο Λεκλέρ έπαιξε γι’ αρκετούς γύρους καλή… άμυνα στον Πέρες, κρατώντας πίσω του τον Μεξικανό, αλλά ο «Τσέκο» προσπέρασε τον Μονεγάσκο στον 39ο γύρο και ανέβηκε τρίτος, την ώρα που ο Νόρις βρίσκονταν περίπου 5,5 δευτερόλεπτα μπροστά του.

Ο Πέρες άρχισε την καταδίωξη του Βρετανού, προκειμένου να… αποκαταστήσει το «1-2» της Red Bull, χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρει.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς