17.1 C
Athens

Ολυμπιακός: Με ανεβασμένη (ευρωπαϊκή) ψυχολογία αλλά και αναγκαίο ροτέισον κόντρα στον ΠΑΟΚ

Οι Ερυθρόλευκοι με τεράστια αποθέματα πνευματικής δύναμης μετά την ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League θέλουν με ένα πλάνο ανάγκης να μείνουν ζωντανοί στη μάχη του τίτλου, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που αναζητά το δικό του οξυγόνο έχοντας «χτυπηθεί» από ιώσεις

Επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα με κρίσιμο ντέρμπι για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Διαφορετική η ψυχολογία, καθώς οι Ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League και ο Δικέφαλος αποχαιρέτησε το όνειρο με δεύτερη ήττα από την Κλαμπ Μπριζ, αλλά ο στόχος στη Super League είναι κοινός και το αποψινό ντέρμπι (21/4, 20:30) στο Φάληρο μπορεί να κρίνει πολλά.

Οι Πειραιώτες, σε ένα γεμάτο και με… ευρωπαϊκό παλμό «Γ. Καραϊσκάκης», θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν ζωντανοί στη μάχη του πρωταθλήματος, ενώ για τους Ασπρόμαυρους είναι μία ευκαιρία να ανεβάσουν την ψυχολογία τους δείχνοντας πως έχουν παλμό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ «έδειξε» μέσω των επιλογών προσώπων στην αποστολή και την απουσία τριών βασικών παικτών (Κάρμο, Φορτούνης, Ροντινέι) ότι θα προχωρήσει σε εκτεταμένο ροτέισον απέναντι στους Θεσσαλονικείς, δίνοντας απαραίτητες ανάσες στους παίκτες του για τα σερί ματς που ακολουθούν, όσο το όνειρο της παρουσίας σε έναν ευρωπαϊκό τελικό παραμένει «ζωντανό».

Μεντιλίμπαρ: Η πρόκριση μας έδωσε απίστευτη πνευματική δύναμη, είμαστε έτοιμοι για οποιονδήποτε αντίπαλο

Δύσκολα μπορεί να προβλέψει κάποιος ποιες θα είναι οι βασικές επιλογές του Βάσκου τεχνικού το βράδυ της Κυριακής, αλλά θεωρείται βέβαιο πως η ενδεκάδα θα διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, σε σύγκριση με τα όσα είδαμε στην Κωνσταντινούπολη ή στα προηγούμενα ματς των πλέι οφ.

Ο Ρέτσος επιστρέφει στο αρχικό σχήμα, έχοντας κατά πάσα πιθανότητα τον Άμπι στο πλευρό του, με τον ήρωα της Πόλης, Κωνσταντίνο Τζολάκη στο τέρμα και τους Κίνι-Ρίτσαρντς στα δύο άκρα της άμυνας.

Ο Έσε αναμένεται να ξεκινήσει είτε με τον Ιμπόρα είτε με τον Όρτα στο πλάι του, ενώ ο Γιόβετιτς είναι ξανά φαβορί για τη θέση πίσω από τον επιθετικό, θέση για την οποία ο Ελ Αραμπί έχει το προβάδισμα. Ποντένσε και Ζέλσον Μαρτίνς είναι αρκετά πιθανό να συνθέσουν τη δυάδα στα εξτρέμ, ενώ θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν και οι Καρβάλιο – Μασούρας.

Για τον ΠΑΟΚ, που θα παραταχθεί χωρίς τον Κωνσταντέλια (ταλαιπωρείτα από ίωση) μία πιθανή ενδεκάδα αποτελείται από τους: Κοτάρσκι,  Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ – Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Τάισον και Σαμάτα.

Σέντρα στις 20:30 στο «Γ. Καραϊσκάκης» με διαιτητή τον άπειρο Πορτογάλο, Νογκέιρα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς