16.9 C
Athens

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 1-0: Πέταξε στον τελικό του Κυπέλλου με Μπερνάρντο Σίλβα και φουλάρει για το νταμπλ

Μια απόφαση-σκάνδαλο του Όλιβερ σε ένα πεντακάθαρο χέρι-πέναλτι του Γκρίλις ενδεχομένως να έκρινε το φετινό κύπελλο Αγγλίας, αφού η Σίτι είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου χάρη στο γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα

Η Μάντσεστερ Σίτι θα δώσει το «παρών» σε ακόμα έναν τελικό Κυπέλλου Αγγλίας και θα διεκδικήσει το τρόπαιο για δεύτερη διαδοχική χρονιά και μαζί και το double αφού παραμένει το φαβορί και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι Πολίτες θα διεκδικήσουν το 8ο Κύπελλο της ιστορίας τους έπειτα από το 1-0 στον ημιτελικό με την Τσέλσι στο Γουέμπλεϊ

 

Λίγα 24ωρα μετά τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ στα πέναλτι, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έδειξε ατσάλινη νοοτροπία στο χορτάρι και παρά την απουσία του Έρλινγκ Χάλαντ. Ο Μάικλ Όλιβερ ωστόσο κατάφερε να γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής.

Η Τσέλσι διαμαρτυρήθηκε σωστά για πέναλτι που δεν δόθηκε στο 66ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γκρίλις και άλλαξε πορεία, με τον Όλιβερ να διατάζει να συνεχιστεί το παιχνίδι και να παίρνει μια τραγική απόφαση που άλλαξε πλήρως την εικόνα του αγώνα.

 

Έπειτα από πολύ μεγάλη πίεση στα καρέ του Πέτροβιτς, το γκολ ήρθε για τη Μάντσεστερ Σίτι στο 84ο λεπτό.

Ο Ντοκού από τα αριστερά άνοιξε στον Ντε Μπρόινε, εκείνος γύρισε παράλληλα με τον Πέτροβιτς να βρίσκει την μπάλα κι αυτή να φτάνει στον Μπερνάρντο Σίλβα που λύτρωσε τους Πολίτες για να τους στείλει στον τελικό του Κυπέλλου για 13η φορά στην ιστορία τους.

 

Οι αλλαγές των Λονδρέζων δεν διαφοροποίησαν την κατάσταση αφού ο Ορτέγκα δεν αισθάνθηκε απειλή ως το φινάλε και παρά τις αλλαγές που έγιναν από την πλευρά του Μαουρίσιο Ποτσετίνο.

Σημειώνεται πως η Τσέλσι δεν θα βρεθεί στον τελικό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μετά από το 2022.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Γουόκερ, Ακάντζι, Άκε, Στόουνς (46′ Ντίας), Ρόδρι, Φόντεν, Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Γκρίλις (66′ Ντοκού), Άλβαρες (88′ Μπομπ)

ΤΣΕΛΣΙ (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Πέτροβιτς, Γκουστό (80′ λ. τρ. Ντισασί), Τιάγκο Σίλβα, Τσαλόμπα, Κουκουρέγια (88′ Τσίλγουελ), Καϊσέδο, Ένσο Φερνάντες (88′ Στέρλινγκ), Πάλμερ, Γκάλαχερ, Μαντουέκε (80′ Μούντρικ), Τζάκσον

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΓΓΛΙΑΣ

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 1-0 (84′ Μπερνάρντο Σίλβα)

Κόβεντρι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21/4, 17:30)

ΤΕΛΙΚΟΣ (25/5)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς