19.8 C
Athens

Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς 2-1: Στον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης για 4η φορά, αντίπαλος ο Ρουντ όπως στο Μόντε Κάρλο

Τις δέκα σερί νίκες έφτασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις δύο τελευταίες διοργανώσεις και βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση. Ο 25χρονος Έλληνας πρωταθλητής (νούμερο 7) έβαλε πλώρη για την κατάκτηση και του τουρνουά ATP 500 της Βαρκελώνης – μια εβδομάδα μετά από το 1000άρι του Μόντε Κάρλο – απέναντι στον Κάσπερ Ρουντ (όπως και στο Πριγκιπάτο).

 

Ο Τσιτσιπάς με 2-1 σετ και με ανατροπή (5-7, 6-4, 6-2) λύγισε τον πολύ ανταγωνιστικό Ντούσαν Λάγιοβιτς (νούμερο 59) για να πάρει το εισιτήριο για τον τέταρτο τελικό της καριέρας του στη Βαρκελώνη και ευελπιστεί να πάρει το τρόπαιο, κάτι που δεν κατάφερε στις προηγούμενες τρεις περιπτώσεις (2018, 2021, 2023).

Ο Σέρβος τενίστας ήταν εξαιρετικός και κατέκτησε το πρώτο σετ δίκαια ενώ πίεσε πολύ για να βρει μπρέικ στο δεύτερο. Ο Έλληνας πρωταθλητής έσβησε τα μπρέικ πόιντ και βρήκε αυτό που έψαχνε για να ισοφαρίσει στα σετ και στη συνέχεια να επικρατήσει εύκολα στο τρίτο με τον Λάγιοβιτς να μην προβάλλει αντίσταση.

Ο Τσιτσιπάς πήρε την πρόκριση και θα διεκδικήσει τον 12ο τίτλο της καριέρας του σε ένα πολύ καλό χρονικό σημείο αφού ακολουθεί το 1000άρι τουρνουά της Μαδρίτης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς