20.6 C
Athens

GP Κίνας: Poleman και στη Σαγκάη ο ασταμάτητος Φερστάπεν, ο Αλόνσο ταχύτερος του Νόρις και των δύο Ferrari

Τίποτα και κανείς δεν σταματά τον Μαξ Φερστάπεν, που έκανε επίδειξη δύναμης και στις κατατακτήριες της Κίνας στην... άγνωστη πίστα της Σαγκάης - Ο Πέρες έκανε το 1-2 για την Red Bull και ο Αλόνσο ξάφνιασε τους Νόρις, Λεκλέρ και Σάινθ

Επιβλητικός Μαξ Φερστάπεν και στην Κίνα!

Ο Ολλανδός πιλότος «πέταξε» για μία ακόμη pole position στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν της Formula 1 και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στο Grand Prix της Κυριακής (21/4), με τον Πέρες να τον ακολουθεί για το 1-2 της Red Bull.

Τρομερός ο πολύπειρος Φερνάντο Αλόνσο, που τερμάτισε τρίτος όντας ταχύτερος από τον Λάντο Νόρις, με τον οποίο έδωσε μάχη μέχρις εσχάτων ακόμα και για τη 2η θέση, αλλά και από τις δύο Ferrari (Λεκλέρ-Σάινθ) που έπεσαν στην 6η και την 7η θέση, αντίστοιχα.

Καταστροφικές οι κατατακτήριες για τον Λιούις Χάμιλτον που έμεινε εκτός από το Q1 κι έτσι θα εκκινήσει από την 18η θέση στην πίστα της Κίνας το πρωί της Κυριακής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η πέμπτη σερί pole position για τον Φερστάπεν και συνολικά 37η στην καριέρα του.

Στο μεταξύ, το Q2 διεκόπη περίπου στο μέσον της διαδικασίας, όταν ο Κάρλος Σάινθ πήρε λίγο ανοιχτά την τελευταία στροφή, με αποτέλεσμα να «ακουμπήσει» το πάνω μέρος του κερμπ και να «χάσει» το πίσω μέρος της Ferrari, η οποία έκανε στροφή 180 μοιρών, πριν γλιστρίσει και καταλήξει στις μπαριέρες που βρίσκονται στην απέναντι μεριά.

Πάντως, ο Ισπανός κατάφερε να… ξεκολλήσει το μονοθέσιο από το γρασίδι και να πάει στα πιτ, με την εμπρός πτέρυγα να είναι η μεγαλύτερη ορατή ζημιά στη Ferrari του, για να συνεχίσει κανονικά στα δοκιμαστικά, τερματίζοντας 7ος.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς