18.6 C
Athens

Ακόστα – Τσιτσιπάς 1-2: Στα ημιτελικά του Barcelona Open μετά από συγκλονιστική μάχη ο Στέφανος

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Barcelona Open για τέταρτη φορά στην καριέρα του πανηγύρισε μετά από συγκλονιστική μάχη ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.7). Ο Έλληνας τενίστας έφερε τούμπα το παιχνίδι και επικράτησε με 1-2 σετ (6-4, 3-6, 6-7) του Ακόστα (Νο.53) μετά από μεγάλη μάχη.

Ο Αργεντινός αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και έβαλε δύσκολα στον Στέφανο Τσιτσιπά, κάνοντας μπρέικ νωρίς στο πρώτο σετ. Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί και στο τέλος πήρε το πρώτο σετ παίρνοντας προβάδισμα στον αγώνα.

Στο δεύτερο σετ ο Έλληνας τενίστας παρουσιάστηκε βελτιωμένος και πιο αποφασιστικός και δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλο του, παίρνοντας το σετ με 3-6 ισοφαρίζοντας έτσι σε 1-1.

Αυτό προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί και μπήκε με φόρα στο τελευταίο σετ, κάνοντας γρήγορο μπρέικ. Ο Ακόστα ωστόσο αντέδρασε και πήρε πίσω το μπρέικ φέρνοντας το σετ στα ίσια.

Η μάχη συνεχίστηκε και παρά το γεγονός πως ο Έλληνας τενίστας έκανε νέο μπρέικ, είδε ξανά τον Αργεντινό να επιστρέφει. Οι δύο παίκτες οδηγήθηκαν στο tie break, όπου μετά από τρομερές μάχες κατέληξε στον Στέφανο Τσιτσιπά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς