17.8 C
Athens

ΠΑΟΚ – Μπριζ 0-2: Οι αποδεκατισμένοι Βέλγοι έστησαν πάρτι πρόκρισης στην Τούμπα (vid)

Οι Βέλγοι των πολλών και σημαντικών απουσιών πέρασαν εύκολα από την Τούμπα και με τη δεύτερη νίκη τους προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Conference League, με τον Δικέφαλο να είναι κατώτερος των περιστάσεων και να μην εμφανίζεται ποτέ στον αγωνιστικό χώρο

Πάρτι πρόκρισης έστησε στην Τούμπα η Μπριζ, που μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα επικράτησε με σχετική ευκολία με 0-2 κόντρα στον ΠΑΟΚ και πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League.

Η Τούμπα είχε βάλει τα γιορτινά της για την ιστορική ευκαιρία που παρουσιάστηκε στον ΠΑΟΚ για να βρεθεί για πρώτη φορά στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν ήταν καλεσμένοι στη γιορτή.

 

Πρόκειται για μια μεγάλη αποτυχία για τους Ασπρόμαυρους, καθώς δεν έδειξαν ποτέ πως μπορούν να πάρουν κάτι από το σημερινό παιχνίδι και να είναι αυτοί που θα βρεθούν στους «4» της διοργάνωσης. Κι όλα αυτά ενώ η Μπριζ παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας χωρίς τους τιμωρημένους Ιγκόρ Τιάγκο, Μέχελε και Ντε Κάιπερ, τον τραυματία Σπίλερς από τον πρώτο αγώνα και τους μακροχρόνια απόντες Μινιολέ και Σκοβ Όλσεν. Μάλιστα ο τελευταίος έκανε άνω κάτω την ομάδα λίγες ώρες πριν τη μεγάλη ρεβάνς, καθώς διαφώνησε με το ιατρικό επιτελείο και έφυγε μόνος του από την Ελλάδα.

Τελικά αυτό δεν έπαιξε τον ρόλο του, αφού η Μπριζ φάνηκε από την πρώτη στιγμή του αγώνα πως μπορεί να απειλήσει με κάθε τρόπο τον ΠΑΟΚ, ο οποίος από την πλευρά του δεν δημιούργησε φάση για 45 λεπτά παρά το γεγονός πως ήταν αυτός που έψαχνε γκολ.

Το πρώτο γκολ ήρθε όταν οι φιλοξενούμενοι αναπτύχθηκαν ταχύτατα με μια κάθετη μπαλιά στα δεξιά για τον Σαμπέ, εκείνος έκανε το παράλληλο γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι και ο Ζουτγκλά σκόραρε για το 0-1 στο 33′.

 

Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε τελική στο πρώτο μέρος και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων το πλήρωσε ακριβά σε νέα αντεπίθεση με τους Βέλγους να βρίσκουν με βαθιά μπαλιά τον Σκόρας που έπιασε το σουτ, απέκρουσε ο Κοτάρσκι αλλά στην επαναφορά ο Ζουτγκλά σκόραρε ξανά για το 0-2. Το γκολ ακυρώθηκε αρχικά για οφσάιντ πάνω στον Σκόρας όμως μετά την εξέταση της φάσης μέτρησε κανονικά.

 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε αλλαγές με την αρχή του δευτέρου μέρους και ο Δικέφαλος εμφανίστηκε στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο να τον νιώσει ποτέ σοβαρά η Μπριζ.

Μοναδική στιγμή που μπορούσε να μπει ξανά στο ματς ήταν στο 62′ όταν ο Οζντόεφ με ωραία μπαλιά βρήκε τον Ντεσπόντοφ και αυτός κέρδισε πέναλτι. Ωστόσο η φάση εξετάστηκε από το VAR και ο Βούλγαρος υποδέχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Το υπόλοιπο της αναμέτρησης ήταν τυπική διαδικασία, με το 0-2 να είναι το τελικό αποτέλεσμα και να στέλνει τους Βέλγους για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα.

ΠΑΟΚ – ΜΠΡΙΖ 0-2

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κουλιεράκης, Κετζιόρα, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ (55′ Οζντόεφ), Μουργκ (46′ Ζίβκοβιτς), Τάισον, Ντεσπόντοφ (71′ Κωνσταντέλιας), Μπράντον Τόμας (46′ Σαμάτα)

Μπριζ: Γιάκερς, Μέχελε, Όρντονες, Σάμπε, Μπαλάντα, Φανάκεν, Φετλέσεν (84′ Ζινγκερνάγκελ), Σκόρας (87′ Ταλμπί), Ονιεντίκα, Νούσα (76′ Οντόι), Ζουτγκλά

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς