22.1 C
Athens

Europa League: Η Αταλάντα ολοκλήρωσε τον άθλο κόντρα στη Λίβερπουλ, Ρόμα – Λεβερκούζεν στους «4» με ιστορική πρόκριση για τις Ασπιρίνες (hls)

Η Αταλάντα ολοκλήρωσε τη μεγάλη έκπληξη στα προημιτελικά του Europa League και πέρασε στους «4» αφού μετά το θριαμβευτικό 0-3 στο Άνφιλντ, υπερασπίστηκε το προβάδισμά της απέναντι στη Λίβερπουλ και στα ημιτελικά θα βρεθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 1988.

Οι Κόκκινοι του Γιούργκεν Κλοπ προηγήθηκαν με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σαλάχ στο 7ο λεπτό, έχασαν ευκαιρίες για δεύτερο με αποκορύφωμα μια γλυκιά λόμπα του Αιγύπτιου με τους Ιταλούς να αντέχουν και να προκρίνονται παρά την ήττα με 0-1.

Η Λεβερκούζεν μετά την κατάκτηση του παρθενικού πρωταθλήματος της ιστορίας της μπόρεσε να διευρύνει το αήττητό της σε όλες τις διοργανώσεις σε 44 παιχνίδια, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ σε ομάδα των κορυφαίων πέντε πρωταθλημάτων! Οι Ασπιρίνες άντεξαν την πίεση στο Λονδίνο και παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 13′ από τον Αντόνιο, έκαναν την… αντεπίθεσή τους στο δεύτερο μέρος κόντρα στη Γουέστ Χαμ.

Κέρδισαν μέτρα, δεν επέτρεψαν στους Λονδρέζους να κάνουν κάτι και στο 89′ ο Φρίμπονγκ κράτησε το αήττητο (1-1) και οδήγησε τη Λεβερκούζεν σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 22 χρόνια.

Η Ρόμα πανηγύρισε τεράστια πρόκριση αφήνοντας εκτός συνέχειας τη Μίλαν και μάλιστα με δεύτερη νίκη στη Ρώμη με 2-0. Η ομάδα του Ντανιέλε Ντε Ρόσι προηγήθηκε με τον… άνθρωπο των ντέρμπι Τζιανλούκα Μαντσίνι που σκόραρε όπως και στο πρώτο παιχνίδι για το 1-0 στο 12′ ενώ στο 22′ ο Ντιμπάλα με αριστουργηματικό πλασέ έγραψε το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους όταν ο Τσελίκ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Λεάο. Ο Πιόλι άλλαξε διάταξη, πέρασε τον Γιόβιτς στο ματς με τη Μίλαν να πιέζει στο δεύτερο μέρος αλλά να μη βρίσκει καθαρές ευκαιρίες.

Το γκολ του Γκάμπια στο 86′ με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Λεάο από τα αριστερά δεν αποδείχθηκε αρκετό και οι Τζαλορόσι πανηγύρισαν την πρόκριση και θα διεκδικήσουν κόντρα στη Λεβερκούζεν το εισιτήριο για τρίτο σερί ευρωπαϊκό τελικό.

EUROPA LEAGUE: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Αταλάντα – Λίβερπουλ 0-1 (7′ πεν. Σαλάχ) [Συνολικό σκορ: 3-1]

 

Γουέστ Χαμ – Λεβερκούζεν 1-1 (13′ Αντόνιο / 89′ Φρίμπονγκ) [Συνολικό σκορ: 1-3]

 

Μαρσέιγ – Μπενφίκα 1-0 (79′ Μουμπανιά) [Συνολικό σκορ: 2-2]

Ρόμα – Μίλαν 2-1 (12′ Μαντσίνι, 22′ Ντιμπάλα / 86′ Γκάμπια) [Συνολικό σκορ: 3-1]

 

EUROPA LEAGUE: ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Αταλάντα – Μαρσέιγ ή Μπενφίκα

Ρόμα – Λεβερκούζεν

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς