19 C
Athens

Φιορεντίνα – Βικτόρια Πλζεν 2-0 (παρ.): Προκρίθηκε με άγχος στα ημιτελικά του Conference (hls)

Η Φιορεντίνα αγχώθηκε αλλά την πήρε την πρόκριση στους «4» του Conference League όπου θα αντιμετωπίσει την Μπριζ ή τον ΠΑΟΚ με φόντο τη δεύτερη σερί παρουσία στον τελικό της διοργάνωσης.

Οι Βιόλα επικράτησαν με 2-0 της Βικτόρια Πλζεν στην παράταση (0-0 το πρώτο ματς), δεν απειλήθηκαν και αν ήταν πιο αποτελεσματικοί θα καθάριζαν την πρόκριση από την κανονική διάρκεια.

 

Η αναμέτρηση στην Τοσκάνη αποδείχθηκε παράσταση για έναν ρόλο. Η Φιορεντίνα πίεζε διαρκώς και έφτιαχνε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, είχε την κατοχή της μπάλας και δεν απειλείτο από τους Τσέχους που αμύνονταν παθητικά και δεν δημιουργούσαν ευκαιρίες.

Η αποβολή του Κάντου στο 67ο λεπτό απλοποίησε τα πράγματα για τους Ιταλούς που όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να σκοράρουν παρά τις πολλές τελικές.

Έπρεπε να ξεκινήσει η παράταση για να τελειώσουν όλα και να πάρουν το προβάδισμα και την πρόκριση. Στο 106′ μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά η μπάλα στρώθηκε στον Νίκο Γκονσάλες που έπιασε το σουτ με το εξωτερικό και έκανε το 1-0.

 

Οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν και στο 108′ δέχθηκαν δεύτερο γκολ σε αντεπίθεση. Ο Ικονέ άνοιξε από τα δεξιά στον Μπιράγκι που έπιασε το σουτ και τελείωσε την πρόκριση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς