18.2 C
Athens

Ο Ολυμπιακός και το ραντεβού με την ιστορία στην Πόλη: Αυτό είναι το πλάνο πρόκρισης του Μεντιλίμπαρ

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τη μεγαλύτερη πρόκληση στην ευρωπαϊκή του ιστορία και η μοίρα τα έφερε έτσι να δίνει αυτή τη μάχη πρόκρισης στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στη Φενέρ: Το πλάνο νίκης του Μεντιλίμπαρ, που ξεκαθάρισε πως η ομάδα του θα κάνει το παιχνίδι της και στο «Σουκρού Σαράτσογλου»

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Τουρκία με παρακαταθήκη το 3-2 του «Γ. Καραϊσκάκης» αλλά κι ένα μεγάλο κι ιστορικό «θέλω» πρόκρισης και μάλιστα με νέα νίκη επί της Φενέρμπαχτσε, για να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και πιο συγκεκριμένα του Conference League.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ραντεβού με την ιστορία το βράδυ της Πέμπτης (18/4, 22:00) και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να το δίνουν στην Κωνσταντινούπολη, δυστυχώς χωρίς τη στήριξη των οπαδών τους μετά το -για πολλούς ανεξήγητο κι άδικο- «μπλόκο» της UEFA μετά από αίτημα της τουρκικής αστυνομίας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του είναι έτοιμοι για το πιο σημαντικό ματς της τρέχουσας σεζόν κι ένα από τα πιο κρίσιμα στην ευρωπαϊκή ιστορία της ομάδας, μέχρι το επόμενο. Τόσο πνευματικά όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο, άπαντες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο είναι καλά προετοιμασμένοι κι έτοιμοι να γράψουν ιστορία, διατυμπανίζοντας ότι δεν πήγαν στην Τουρκία για να προστατέψουν το υπέρ τους σκορ, αλλά για να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά με δεύτερη νίκη.

Μεντιλίμπαρ: Η βασική ιδέα του παιχνιδιού μας θα είναι η ίδια, ήρθαμε στην Τουρκία για τη νίκη-πρόκριση

Το είπε ξεκάθαρα και ο Βάσκος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου. «Η βασική ιδέα του παιχνιδιού μας θα είναι η ίδια, ήρθαμε στην Τουρκία για τη νίκη-πρόκριση», ήταν τα λόγια του, δείχνοντας έως ένα σημείο τις προθέσεις του να μην αλλάξει πολλά στο πλάνο ενδεκάδας, σε σύγκριση πάντα με το πρώτο ματς στο Φάληρο.

Μία είναι η δεδομένη αλλαγή κι αυτή στην άμυνα, με τον τιμωρημένο Ρέτσο να μένει εκτός και τον Ντόη να παίρνει τη θέση του στα στόπερ, δίπλα στον Κάρμο. Από εκεί και πέρα, γρίφος, κυρίως στην επίθεση, όπου ξανά Γιόβετιτς και Μασούρας διεκδικούν μία θέση, με τον Μαυροβούνιο επιθετικό να έχει μικρό προβάδισμα.

Εφόσον επιλεγεί ξανά ο ανεβασμένος Γιόβετιτς, τότε θα είναι μαζί με τους Φορτούνη και Ποντένσε στην τριάδα πίσω από τον Ελ Κααμπί, ενώ στα χαφ θα «θυσιαστεί» και πάλι ο Όρτα, με τους Τσικίνιο-Έσε να ξεκινούν.

Υπάρχουν, όμως, και δύο εναλλακτικές. Η πρώτη είναι να χρησιμοποιηθεί ο Όρτα -σε σύστημα 4-3-3- αντί του Γιόβετιτς και η δεύτερη εναλλακτική (σε σχήμα 4-2-3-1) είναι να αγωνιστεί ο Φορτούνης στη θέση του επιτελικού χαφ, με τον Ποντένσε και τον Μασούρα στα πλάγια της επίθεσης.

Σέντρα στις 22:00 στο «Σουκρού Σαράτσογλου» που αναμένεται κατάμεστο μόνο από φιλάθλους της Φενέρ, με διαιτητή τον πολύπειρο Γερμανό, Τομπίας Στίλερ, ο οποίος σφύριξε το πρώτο ματς του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπριζ στο Βέλγιο, επίσης για τους «8» του Conference League.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς