23.2 C
Athens

Σίξερς – Χιτ 105-104: Επέστρεψαν από την κόλαση με Εμπίντ-Μπατούμ και προκρίθηκαν στα playoffs (vid)

Από το -14 στο πρώτο ημίχρονο και τις αποδοκιμασίες που το συνόδευσαν, οι Σίξερς έφτασαν στη μεγάλη νίκη στο πρώτο τους παιχνίδι ever στα Play-In και θα συναντήσουν τους δεύτερους Νικς στον πρώτο γύρω της ανατολικής Postseason!

Αντίθετα οι Χιτ θα έχουν ακόμα μία ευκαιρία να περάσουν στα Play-Offs υποδεχόμενοι τους Μπουλς στο Μαϊάμι, όπως ακριβώς έγινε και πέρυσι φτάνοντας ως και τους τελικούς του ΝΒΑ!

Τα πάντα κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά, με τους Σίξερς να βγάζουν όλες τις clutch φάσεις υπέρ τους.

Ο Τζοέλ Εμπίντ πρώτα με ένα γκολ-φάουλ και στη συνέχεια με ένα επιθετικό ριμπάουντ και ασίστ στον Κέλι Ουμπρέ τζούνιορ για νέο τρίποντο παιχνίδι, έδωσαν το προβάδισμα στους Σίξερς με 99-96.

Ο κορυφαίος σκόρερ των Χιτ, Τάιλερ Χίρο (25π., 4/14τριπ.) προσπάθησε να ισοφαρίσει αλλά σαν από μηχανής Θεός εμφανίστηκε μπροστά του ο Νικολά Μπατούμ, τον έκοψε πάνω στο τρίποντο και στη συνέχεια οι Σίξερς κράτησαν το πολύτιμο προβάδισμα.

Ο Τζοέλ Εμπίντ μέτρησε 23 πόντους και 15 ριμπάουντ σε ένα … μέτριο για τα δεδομένα του παιχνίδι, αλλά από τότε που επέστρεψε οι Σίξερς μετράνε ένα σερί 6-0, συν άλλες δύο νίκες που είχαν πετύχει πριν γυρίσει από τον τραυματισμό του και την επέμβαση στο γόνατο.

Ο Μπατούμ ήταν συγκλονιστικός από τον πάγκο με 20 πόντους στο ενεργητικό του και μεγάλα τρίποντα (6/10!) για να γυρίσει το παιχνίδι και ο Ταϊρίς Μάξεϊ πρόσθεσε 19.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς