19.2 C
Athens

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ 1-1 (3-4 πεν.): Βασίλισσα είναι μόνο μία, στα ημιτελικά με ήρωα Λούνιν οι Μαδριλένοι (vid)

Η «Βασίλισσα» της Ευρώπης πήρε εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό της από την ομάδα του Γκουαρδιόλα και κάτοχο του τίτλου και συνεχίζει στα ημιτελικά του Champions League με στόχο το 15ο ευρωπαϊκό της στέμμα, εφόσον καταφέρει να ξεπεράσει και το εμπόδιο της πάντα υπολογίσιμης Μπάγερν

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι «εθισμένη» με την παρουσία της σε τελικές φάσεις του Champions League και το απέδειξε και φέτος!

Η «Βασίλισσα» επικράτησε με 4-3 στα πέναλτι (1-1 στην κανονική διάρκεια, 4-4 συν. σκορ) στο Μάντσεστερ επί της Σίτι, απέκλεισε την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, πήρε εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό της στα ημιτελικά και φορτσάρει για το 15ο ευρωπαϊκό της στέμμα, έχοντας μπροστά της έναν σπουδαίο ημιτελικό με την Μπάγερν Μονάχου.

Ο Ουκρανός τερματοφύλακας των «μερένγκες», Αντρέι Λούνιν, κράτησε όρθια την ομάδα του με δύο αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι, για να έρθει ο Ρούντιγκερ να πετύχει το γκολ για το τελικό 4-3 από την άσπρη βούλα, που έστειλε τη Ρέαλ ξανά στα ημιτελικά και τη Σίτι εκτός συνέχειας μετά την περσινή της κατάκτηση.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

1-0 Σίτι, Άλβαρες

Ρεάλ, χαμένο πέναλτι του Μόντριτς

Σίτι, χαμένο πέναλτι του Σίλβα

Ρεάλ, 1-1 ο Μπέλιγχαμ

Σίτι, Χαμένο πέναλτι του Κόβασιτς, απέκρουσε ο Λούνιν

Ρεάλ, 1-2 με εύστοχο τον Βάθκεθ

Σίτι, 2-2 με τον Φόντεν

Ρεάλ, 2-3 με την ψυχραιμία του Νάτσο

Σίτι, Εύστοχος ο Έντερσον για το 3-3

Ρεάλ, 3-4 με τον Ρούντιγκερ να στέλνει τη «Βασίλισσα» στους «4»

Από μοιραίος, σε ήρωας, 11 μέτρα απόσταση! Ο Ρούντιγκερ έκανε «δώρο» το 1-1 στον Ντε Μπρόινε στο 76′, γκολ με το οποίο οι Πολίτες έστειλαν το ματς στην παράταση, ωστόσο η μοίρα τον κατέστησε ήρωα στο φινάλε, όταν ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι για να προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμό στη Μαδρίτη.

Μάλιστα, ο Γερμανός στόπερ της «Βασίλισσας» είχε και μία τεράστια ευκαιρία προς το τέλος της πρώτης παράτασης για να στείλει από νωρίτερα τη Ρεάλ στα ημιτελικά, αστόχησε, αλλά μην λέμε τα ίδια… Η μοίρα τον δικαίωσε από τα 11 βήματα, σε μία από τις ιστορίες που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να σου προσφέρει.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε καλύτερα στην τιτανομαχία με τη Μάντσεστερ Σίτι στη ρεβάνς του 3-3 στο «Μπερναμπέου» για τα προημιτελικά του Champions League κι ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 12ο λεπτό.

Συγκεκριμένα, μετά από μαγικό κατέβασμα της μπάλας του Μπέλιγχαμ, ο Βινίσιους πάτησε στην περιοχή των Πολιτών από τα δεξιά και με παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Ροντρίγκο, ο οποίος με διπλή προσπάθεια κέρδισε τον Έντερσον για το 0-1 των Μαδριλένων με έντονο βραζιλιάνικο άρωμα.

Το παιχνίδι είχε κακό ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Ρεάλ να δείχνει να «στέκεται» στο 0-1 και τελικά τον Ντε Μπρόινε να την τιμωρεί με το γκολ που πέτυχε μετά το λάθος του Ρούντιγκερ στο 76′ για το 1-1.

Από εκεί και μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας, το γήπεδο… έγειρε προς την περιοχή των Μαδριλένων, αλλά ξανά ο Ντε Μπρόινε έχασε μεγάλη ευκαιρία να μετατραπεί σε απόλυτο πρωταγωνιστή αστοχώντας από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή, για να οδηγηθεί τελικά το ματς στη «ρωσική ρουλέτα» των πέναλτι, όπου η Ρεάλ ήταν πιο ψύχραιμη, πιο εύστοχη και πήρε το εισιτήριο για τους «4». Θρίλερ.

 

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ακάντζι (112′ Στόουνς), Ρούμπεν Ντίας, Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (112′ Κόβατσιτς), Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Γκρίλις (72′ Ντοκού), Χάλαντ (91′ Άλβαρες).

ΡΕΑΛ: Λούνιν, Καρβαχάλ (111′ Μιλιτάο), Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Κρόος (79′ Μόντριτς), Ροντρίγκο (84′ Ντίαθ), Μπέλιγχαμ, Βινίσιους (102′ Βάθκεθ).

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
30/04-01/05 Ντόρτμουντ – Παρί

30/04-01/05 Μπάγερν – Ρεάλ

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

07-08/05 Ρεάλ – Μπάγερν

07-08/05 Παρί – Ντόρτμουντ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς