19.2 C
Athens

Μπάγερν – Άρσεναλ 1-0: Η κεφαλιά του Κίμιχ ήταν αρκετή για τους Βαυαρούς που θέλουν να το κάνουν όπως το 2020 (vid)

Η καρφωτή κεφαλιά του Κίμιχ «έσπασε» την κατάρα των προημιτελικών -στα τέσσερα τελευταία χρόνια- για την Μπάγερν, που κάνει όνειρα για επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 2020, όταν κατέκτησε το τρόπαιο απέναντι στην Παρί που επίσης συνεχίζει στα ημιτελικά

Μία καρφωτή κεφαλιά του Τζόσουα Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν Μονάχου ώστε να αποκλείσει με συνολικό σκορ 3-2 την Άρσεναλ και να προκριθεί στα ημιτελικά του Champions League, μετά από τέσσερα χρόνια όταν και κατέκτησε τον τίτλο στον τελικό του «Ντα Λουζ» απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν.

ΤΟ «ΧΡΥΣΟ» ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΙΜΙΧ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΓΕΡΝ

Η σέντρα ακριβείς του Γκερέιρο και το χτύπημα της… κόμπρα από τον Κίμιχ που έκανε κίνηση φορ έφερε το γκολ-πρόκρισης για την ομάδα του Τούχελ, που θέλει να «σώσει» τη χρονιά της μέσω του Champions League φέτος.

Μετά το χορταστικό 2-2 του Λονδίνου, είχαμε την «σούπα» του Μονάχου, σε ένα ματς που κυριάρχησε η αστοχία, η σκοπιμότητα και το χαμηλό τέμπο. Το «χρυσό» γκολ του Κίμιχ στο 63′ δικαίωσε την Μπάγερν για την πίεσή της στο μεσοαμυντικό μισό της Άρσεναλ, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα γρήγορα πόδια των παικτών της στην αντεπίθεση και απείλησε ελάχιστες φορές στο «Αλιάντζ Αρίνα».

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι Βαυαροί είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία πριν το γκολ, με τους Γκορέτσκα και Γκερέιρο να σημαδεύουν το δοκάρι στην ίδια φάση και τον Ράγια να τα βάζει με τους αμυντικούς του, που ήταν απλά θεατές, όπως κι αργότερα στη φάση του 1-0 με τον Κίμιχ.

Τελικώς οι πιο έμπειροι στη διοργάνωση Βαυαροί πήραν το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά μετά από μία τετραετία λειψανδρίας, ενώ οι Λονδρέζοι θα επικεντρωθούν, αποκλειστικά πλέον, στη μάχη του τίτλου στην Premier League.

ΜΠΑΓΕΡΝ – ΑΡΣΕΝΑΛ 1-0 (ΣΥΝ. ΣΚΟΡ: 3-2)

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Κίμιχ, Ντάιερ, Ντε Λιχτ, Μαζραουί (76′ Κιμ), Λάιμερ, Γκορέτσκα, Σανέ (89′ Ουπαμεκανό), Μουσιάλα, Γκερέιρο, Κέιν.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράγια, Γουάιτ, Παουλίστα, Σαλιμπά, Τομιγιάσου (86′ Ενκετιά), Έντεγκαρντ, Ζορζίνιο (68′ Ζεζούς), Ράις, Σακά, Χάβερτς, Μαρτινέλι (68′ Τροσάρ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς