15.6 C
Athens

Λουτσέσκου: Ό,τι κάνουμε είναι για την Ελλάδα και είμαι πολύ περήφανος

« Ό,τι κάνουμε το κάνουμε για την Ελλάδα και είμαι πολύ περήφανος», ήταν η απάντηση του Ραζβάν Λουτσέσκου σε ερώτηση που του έγινε στη συνέντευξη Τύπου σχετικά με το αν αισθάνεται ως πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίρου - Αναλυτικά όσα είπε

Στο τεράστιο κίνητρο που υπάρχει για την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League στάθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Κλαμπ Μπριζ (18/4) στη ρεβάνς του 1-0 του Βελγίου και καλείται να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα για να είναι αυτός που θα προκριθεί στα ημιτελικά του Conference League.

Για το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι για τον Δικέφαλο αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως ό,τι κάνουν οι Ασπρόμαυροι είναι για την Ελλάδα και νιώθει περήφανος για αυτό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την εμπειρία των αγώνων με τη Μαρσέιγ κι αν θα κρατήσει κάτι ο ΠΑΟΚ: «Ο ψυχοθεραπευτής μου μου έχει πει να μην κοιτάω το παρελθόν. Αύριο θα είναι ένα άλλο ματς, θυμάμαι μία καλή εμπειρία στην Ευρώπη, φτάσαμε στους “8”, πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ σε αυτό το επίπεδο. Έχουμε καλές αναμνήσεις, γιατί παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο, είχαμε καλή απόδοση, αποκλειστήκαμε με το κεφάλι ψηλά. Κι από την άλλη κάθε ματς είναι διαφορετικό, έχει τη δική του ιστορία».

Για το αν έχει την αίσθηση ότι ο ΠΑΟΚ φοβήθηκε την Μπριζ από όσο έπρεπε στο πρώτο ματς ή εκείνη εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του: «Η Μπριζ είναι μία πολύ καλή ομάδα, αντιπροσωπεύει ένα ποδόσφαιρο που είναι στο Τοπ του εθνικού ποδοσφαίρου, είναι μία ομάδα με υψηλό επίπεδο. Δεν ήταν εύκολο μας, μας επηρέασε το γκολ που δεχτήκαμε πολύ εύκολα και γρήγορα κι αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στην ομάδα τους. Το κοινό τους τους έσπρωξε κι εμείς χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας. Αλλά παλέψαμε και δεν πέσαμε κάτω, αντιδράσαμε, παρόλο που η Μπριζ έπαιξε καλύτερα από μας. Θα μπορούσε να είναι και διαφορετικό το αποτέλεσμα και να είχαμε ισοφαρίσει. Κανείς δεν θα έλεγε ότι θα είχαμε κλέψει την ισοφάριση».

Για την Τούμπα που θα είναι κατάμεστη, τους τιμωρημένους παίκτες τις Μπριζ κι αν είναι αυτές οι λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά: «Δεν μ’ αρέσουν αυτού του είδους οι συζητήσεις. Κι εμείς είχαμε παίκτες εκτός και δεν ήταν δύσκολο να το διαχειριστούμε. Δεν είχε σημασία που έχουν απουσίες Είχαμε κι εμείς τα προβλήματά μας. Δεν το κάναμε θέμα. Από την άλλη, η Μπριζ δεν έπαιξε την περασμένη εβδομάδα ενώ εμείς παίξαμε τρία. Αν θέλουμε να τα βάλουμε στην ζυγαριά ποιος έπαιξε πόσα παιχνίδια. Θα έχουμε την στήριξη από τον κόσμο μας. Δεν είναι τόσο πολύ ότι ο αντίπαλος θα φοβηθεί, αλλά σίγουρα θα δώσει ενέργεια ο κόσμος στη δική μας ομάδα. Αυτή την ενέργεια τη νιώθουν οι παίκτες κι αυτό θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Στις δύσκολες στιγμές που θα πιέζουμε την Μπριζ και θα κάνουμε το παιχνίδι μας. Σίγουρα η ατμόσφαιρα τη Τούμπας θα δημιουργήσει πρόβλημα στην Μπριζ».

Για το αν θεωρεί την Μπριζ πιο δύσκολη από την Ντιναμό: «Ποτέ δεν θα συγκρίνω την Ντίναμο Ζάγκρεμπ και την Μπριζ. Έχουν περισσότερη εμπειρία από τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν μ’ αρέσει να συγκρίνω. Η Ντίναμο έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, η Μπριζ έχει κάτι διαφορετικό. Σημαντικό για μας είναι να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση. Ήταν σημαντικό να μην έχουμε μεγάλη διαφορά από το πρώτο ματς. Στόχος μας είναι μπούμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι και σίγουρα θα παίξει ρόλο η διάφορά των γκολ. Ψυχολογικά με την Ντιναμό ήταν λίγο πιο δύσκολο γιατί ήμασταν πίσω 2-0».

Για το αυτό είναι το πιο δύσκολο ματς του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη: «Συνολικά δεν έχουμε το πλεονέκτημα. Πριν μία εβδομάδα παίξαμε με την Μπριζ, Παναθηναϊκό και Λαμία. Ταυτόχρονα η Μπριζ δεν είχε παιχνίδι και έχει την ευκαιρία να επανέλθει και να προετοιμαστεί. Για μας βέβαια ήταν καλό που είχαμε αυτές τις ημέρες να προετοιμαστούμε. Από την άλλη, αύριο είναι ένα ματς ψυχικής προετοιμασίας, για κάποιος θα είναι παιχνίδι ζωής, παιχνίδι που θα μας δώσει την ευκαιρία να παίξουμε σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης Δεν μπορώ να πω ότι είναι το πιο σημαντικό. Όλα ήταν. Για να φτάσουμε εδώ έπρεπε να παίξουμε άλλα σημαντικά παιχνίδια σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Κάθε ματς ήταν σημαντικό, αλλά σίγουρα το επίπεδο ποιότητας και εμπειρίας είναι διαφορετικό».

Για το αν αισθάνεται πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Η δουλειά μου είναι στην Ελλάδα, έχω προπονήσει εδώ οκτώ χρόνια, άρα είμαι μέρος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε για την Ελλάδα και είμαι πολύ περήφανος».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς