17.9 C
Athens

Μπαρτσελόνα – Παρί 1-4: Ο Αραούχο γκρέμισε την προσπάθεια, πάρτι πρόκρισης των Γάλλων μέσα στη Βαρκελώνη

Η επιπολαιότητα του Αραούχο στοίχισε ακριβά στην Μπαρτσελόνα που κατέρρευσε μετά την αποβολή του Ουρουγουανού με αποτέλεσμα η Παρί να πάρει το εισιτήριο για την τετράδα του Champions League και η ομάδα του Τσάβι να γνωρίζει διασυρμό στο Μονζουΐκ

Η Παρί Σεν Ζερμέν το έκανε ξανά κόντρα στην Μπαρτσελόνα – για 3η φορά για την ακρίβεια – και πανηγυρίζει την πρόκρισή της στους «4» του Champions League. Οι Γάλλοι επέστρεψαν από την… κόλαση στο Μονζουΐκ και γύρισαν την κατάσταση εκμεταλλευόμενοι την αποβολή του Αραούχο στο 29ο λεπτό με αποτέλεσμα οι Καταλανοί να παίζουν για περισσότερο από 70′ με παίκτη λιγότερο.

Ο Εμπαπέ και ο Ντεμπελέ πήραν στις πλάτες τους την Παρί, με τον Μπαρκολά να είναι επίσης καταλυτικός στη φάση του 1-1 αλλά στην αποβολή του στόπερ της Μπαρτσελόνα, με την ομάδα του Τσάβι να αποκλείεται για τρίτη φορά στην ιστορία της – και πρώτη μετά το 1984 – έπειτα από εκτός έδρας νίκη στο πρώτο παιχνίδι…

Όλα έμοιαζαν ιδανικά για την Μπαρτσελόνα μετά το 12ο λεπτό. Στην πρώτη τους καθαρή ευκαιρία, οι Καταλανοί προηγήθηκαν με τον Γιαμάλ να κάνει εντυπωσιακή ενέργεια από τα δεξιά και να γυρίζει για τον Ραφίνια που σκόραρε το 4ο γκολ του στα τελευταία παιχνίδια για το 1-0 με το σκορ πρόκρισης να είναι στο 4-2.

Ωστόσο, μια τραγική απόφαση του Αραούχο που γκρέμισε τον Μπαρκολά εκτός περιοχής, άλλαξε τα πάντα στο ματς. Ο Ουρουγουανός στόπερ αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα και ο Τσάβι «θυσίασε» τον Γιαμάλ για να περάσει τον Ινίγο Μαρτίνεθ από τον πάγκο.

Οι Γάλλοι άρχισαν να βρίσκουν χώρους και στο 40′ έκαναν το 1-1 με τον Μπαρκολά να τροφοδοτεί από τα αριστερά τον Ντεμπελέ, ο οποίος στο δεύτερο δοκάρι σκόραρε ξανά απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Έμοιαζε θέμα χρόνου να έρθει το δεύτερο γκολ αφού με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι Παριζιάνοι έχασαν καθαρές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το διαγώνιο σουτ του Φαμπιάν Ρουίθ στο 51′.

Το 1-2 ήρθε τελικά από ένα σουτ εκτός περιοχής του Βιτίνια στο 54′ ενώ στο 61′ ο Εμπαπέ από το σημείο του πέναλτι έγραψε το 1-3.

Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να ανέβει τον… Γολγοθά, έφτιαξε κάποιες ευκαιρίες με τον Ραφίνια και τον Λεβαντόφσκι αλλά ο Ντοναρούμα δήλωσε «παρών». Σε μια αντεπίθεση στο 89′, ο Εμπαπέ τελείωσε με την… τρίτη την επιθετική προσπάθεια των Γάλλων και έδωσε θριαμβευτική διάσταση στην ανατροπή της Παρί στο Μονζουΐκ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Κουμπαρσί, Κανσέλο (82′ Φέλιξ), Γκουντογκάν, Πέδρι (61′ Φεράν Τόρες), Ντε Γιονγκ (82′ Φερμίν), Γιαμάλ (34′ Ινίγο Μαρτίνεθ), Ραφίνια, Λεβαντόφσκι

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Ερναντέζ, Μέντες, Ρουίθ (77′ Ασένσιο), Ζαΐρ-Εμερί (80′ Ουγκάρτε), Βιτίνια, Ντεμπελέ (88′ Κολό Μουανί), Μπαρκολά (77′ Κανγκ-Ιν Λι), Εμπαπέ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς