19 C
Athens

Ο Κόουλ Πάλμερ αποτελεί το φως στο φετινό σκοτάδι της Τσέλσι

Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός έδωσε πραγματική παράσταση με τέσσερα γκολ κόντρα στην Έβερτον και πέτυχε μια σειρά από ρεκόρ, σε μία εμφάνιση που δεν πρόκειται για πυροτέχνημα και ήταν ακόμη μία απόδειξη πως μπορεί να γίνει ο ηγέτης της Τσέλσι τα επόμενα χρόνια για την επιστροφή στις επιτυχίες

Ο Κόουλ Πάλμερ πραγματοποίησε συγκλονιστική εμφάνιση στη θριαμβευτική νίκη της Τσέλσι επί της Έβερτον με 6-0, η οποία ωστόσο δεν αποτελεί πυροτέχνημα και είναι συνέχεια της εξαιρετικής σεζόν που διανύει.

Οι Λονδρέζοι διέλυσαν την Έβερτον και επέστρεψαν στις νίκες μετά την ισοπαλία-σοκ με την τελευταία Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Ένα αποτέλεσμα που δεν ήταν το πρώτο άσχημο στη σεζόν για την ομάδα του Ποτσετίνο και σίγουρα όχι το τελευταίο, αφού η σταθερότητα είναι αυτή που λείπει και έχει οδηγήσει την Τσέλσι να μην έχει κανέναν απολύτως στόχο στην Premier League εδώ και καιρό.

Τσέλσι – Έβερτον 6-0: Λονδρέζοι έξι αστέρων με τον Πάλμερ να… οργιάζει!

Αυτός που πάντως έχει σταθερότητα στο παιχνίδι του και η εμφάνιση του κόντρα στα Ζαχαρωτά δεν έπεσε από τον ουρανό είναι ο Κόουλ Πάλμερ. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κρατήσει η Τσέλσι από τη φετινή σεζόν και να χτίσει πάνω του ενόψει όχι μόνο της νέας χρονιάς, αλλά και τον επόμενων ετών.

Τα 47.000.000 ευρώ που βγήκαν από τα ταμεία το περασμένο καλοκαίρι ώστε να αποκτηθεί από τη Μάντσεστερ Σίτι ήταν τα πιο χρήσιμα από όλο τον χορό εκατομμυρίων που έγινε στους Μπλε του Λονδίνου το καλοκαίρι του 2023.

Στο παιχνίδι κόντρα στην Έβερτον έδωσε προσωπική παράσταση, η οποία συνδυάστηκε με τέσσερα τέρματα και μια σειρά από ρεκόρ. Αρχικά έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Τσέλσι που πετυχαίνει γκολ σε 7 διαδοχικές εμφανίσεις (Premier League) στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Φυσικά δεν σταμάτησε μόνο εκεί. Σε ηλικία 21 ετών και 345 ημερών, έγινε ο πέμπτος νεότερος παίκτης στην ιστορία της Premier League που σκοράρει τουλάχιστον τέσσερα τέρματα σε ένα παιχνίδι. Όσον αφορά μόνο την Τσέλσι, έγινε ο πρώτος παίκτης του συλλόγου μετά τον Μάρτιο του 2010 που πετυχαίνει τουλάχιστον τέσσερα γκολ σε μία αναμέτρηση. Τελευταίος που τα είχε καταφέρει ήταν ο Φρανκ Λάμπαρντ.

Αυτή ήταν μόνο η αρχή των σημερινών επιτευγμάτων του Πάλμερ, αφού ο Άγγλος τρέλανε τη στατιστική. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός σκόραρε το τέταρτο προσωπικό του γκολ με πέναλτι και φουλάρει για να ξεπεράσει τον Γιάγια Τουρέ. Κι αυτό γιατί μετράει 9/9 εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι τη φετινή σεζόν, με τον πρώην χαφ της Μάντσεστερ Σίτι να κατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες συνεχόμενες εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι στην Premier League, οι οποίες φτάνουν τον αριθμό 11. Ο Πάλμερ δεν είναι μακριά και για αρχή χρειάζεται ακόμη δύο συνεχόμενες εύστοχες εκτελέσεις για να φτάσει τον Γιάγια Τουρέ, με τον μεγάλο στόχο να είναι φυσικά να τον ξεπεράσει και να αφήσει για πάντα το όνομα του γραμμένο στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Φυσικά με αυτές τις επιδόσεις μεγάλος του στόχος είναι να εκθρονίσει τον Χάλαντ από πρώτο σκόρερ της Premier League και η μάχη δίνεται στα ίσια, αφού οι δύο ποδοσφαιριστές είναι μαζί στην κορυφή της σχετικής λίστας με 20 τέρματα.

Τέλος, έγινε ο πρώτος παίκτης μετά το 2010 και τον θρυλικό επιθετικό της Τσέλσι, Ντιντιέ Ντρογκμπά, που πετυχαίνει χατ-τρικ σε δύο συνεχόμενες εντός έδρας αναμετρήσεις στην Premier League, καθώς πριν το σημερινό σόου είχε πετύχει τρία γκολ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του στο συγκλονιστικό ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αυτός είναι ο 21χρονος Κόουλ Πάλμερ, το φως μέσα στο σκοτάδι της κακής φετινής πορείας της Τσέλσι και ο άνθρωπος που μπορεί να γίνει ο νέος ηγέτης των Μπλε του Λονδίνου!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς