22.4 C
Athens

Ολυμπιακός Β’ – Παναθηναϊκός Β’ 0-1: Η κεφαλιά του Φουρτάδο έδωσε προβάδισμα παραμονής στους Πράσινους (vid)

Σε ένα ντέρμπι των β' ομάδων των «αιωνίων» με αρκετή ένταση, ο Παναθηναϊκός πήρε το τρίποντο-ανάσα χάρη στο γκολ του Φουρτάδο στο 87', με τους Ερυθρολεύκους να μένουν μόνοι στην τελευταία θέση των πλέι άουτ της SL2

Με γκολ στα τελευταία λεπτά και συγκεκριμένα στο 87′ κρίθηκε το ντέρμπι «αιωνίων» για τις β’ ομάδες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στα πλαίσια των πλέι άουτ της Super League 2 και στη μάχη παραμονής στη κατηγορία που δίνουν οι δύο ομάδες.

Ο Φουρτάδο με κεφαλιά ήταν αυτός που χάρισε μία πολύ σημαντική νίκη στο «τριφύλλι» μέσα στο Ρέντη, πέντε στροφές πριν την ολοκλήρωση των πλέι άουτ. Για τον Ολυμπιακό Β’, που είχε τον Μπιανκόν στη βασική του σύνθεση, αυτή η ήττα των κρατά στην τελευταία θέση των πλέι άουτ του Β’ ομίλου, με τρεις λιγότερους πλέον από τον Παναθηναϊκό, που με τη σειρά μετά το σημερινό του «διπλό» στον Πειραιά πήρε βαθμολογική ανάσα και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη.

Το ματς είχε ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με τον Ολυμπιακό να έχει την πιο κλασσική με τον Μπα να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου και στη συνέχεια να έχει μία επική αντίδραση στο… πλάι του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση.

Οι Πειραιώτες πλήρωσαν ακριβά μια ολιγωρία της άμυνάς τους στα τελευταία λεπτά και παρότι είχαν τον έλεγχο του ματς και απειλούσαν με μεγαλύτερη συχνότητα, στο τέλος έφυγαν ηττημένοι, με τους Πράσινους να παίρνουν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στη μάχη της παραμονής με ήρωα τον Φουρτάδο.

Η ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β’ 0-1: (87′ Φουρτάδο)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’: Παπαδούδης, Μπα, Μπιανκόν, Σγουρός, Τσέλιος (46′ Ιμπαγάσα), Κουτσίδης, Κεραμίδας (68′ Αποστολόπουλος), Μαρίνος (68′ Καράκουτης), Σαπουντζής (75′ Κατσουλίδης), Πινακάς (85′ Βλαχομήτρος), Αργυρίου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β’: Ξενόπουλος, Σιδεράς, Φικάι, Αθανασακόπουλος, Κάτρης, Φουρτάδο, Προδρομίτης (59′ Καραμπάς), Σαρδέλης (59′ Κυριόπουλος), Νταμπίζας (72′ Μαρτίνης), Λάμψιας (68′ Τουρκοχωρίτης), Φρόκου (68′ Κρυπαράκος).

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής των playouts στη Super League 2:

Ολυμπιακός Β’ – Παναθηναϊκός Β’ 0-1
Διαγόρας – Γιούχτας 1-0
Παναχαϊκή – Αιγάλεω 1-0

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς