22.4 C
Athens

ΑΕΚ – Άρης 2-0: Πάρτι γενεθλίων με καλεσμένους τους Θεσσαλονικείς (vid)

Ο Άρης δεν... έφτασε ποτέ στην Αθήνα για το ματς με την ΑΕΚ και οι Κιτρινόμαυροι πήραν μια από τις πιο ξεκούραστες νίκες τους στη φετινή σεζόν, χάρη στα δύο γρήγορα γκολ του Πόνσε

Πιο… σβηστό πάρτι γενεθλίων δε γινόταν για την ΑΕΚ!

Η Ένωση επικράτησε με σχετική άνεση (2-0) του Άρη και ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Super League, με έναν σημαντικό αστερίσκο, αφού το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός αναβλήθηκε λόγω Conference League.

Κάκιστη και επιθετικά ανύπαρκτη ξανά στην OPAP Arena η ομάδα του Άκη Μάντζιου, που έπαιξε χωρίς πέντε βασικούς (τρεις εκτός: Σαβέριο, Φαμπιάνο, Φεράρι και δύο στον πάγκο: Μανού Γκαρθία, Μορόν).

Τα 14 γκολ στη σεζόν έφτασε ο Εζέκιελ Πόνσε, που σκόραρε δύο φορές σε διάστημα πέντε λεπτών (9′, 14′) και «καθάρισε» από νωρίς την υπόθεση νίκη για την ομάδα του Αλμέιδα, που έκανε διαχείριση στο δεύτερο ημίχρονο δίχως να ανεβάσει ταχύτητα σε γιορτινό κλίμα στην OPAP Arena για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της Ένωσης.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΟΝΣΕ

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΚ επέβαλε από το ξεκίνημα του αγώνα τον ρυθμό της, με την άμυνα του Άρη να είναι πολύ ψηλά στο γήπεδο και την Ένωση να το εκμεταλλεύεται δύο φορές μέσα σε 5 λεπτά με τον Πόνσε.

Στην πρώτη περίπτωση, μόλις στο 9′, Γιόνσον και Χατζισαφί συνεργάστηκαν άψογα από την αριστερή πλευρά, με τον Ιρανό να βγάζει ωραία παράλληλη μπαλιά στο πρώτο δοκάρι και τον Πόνσε να προλαβαίνει τους Μπράμπετς, Ρόουζ και Κουέστα με χαρακτηριστική άνεση για το 1-0.

Ο Αργεντινός δεν σταμάτησε εκεί. Τέσσερα λεπτά αργότερα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ελίασον και δική του προβολή, σκόραρε ξανά για να «καθαρίσει» από πολύ νωρίς την υπόθεση νίκη για την ομάδα του Αλμέιδα, που χρειάστηκε μόλις 10 λεπτά πίεσης και ανεβασμένης έντασης στο πρώτο διάστημα του αγώνα για να «κλειδώσει» το τρίποντο. Με τα δύο αποψινά του τέρματα ο Πόνσε έφτασε τα 14 φέτος κι είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης στο πρωτάθλημα, πάνω από τον Λιβάι Γκαρσία.

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν αισθητή την παρουσία τους μόνο για ένα δίλεπτο από το 17′ μέχρι το 19′ όταν πάτησαν -για μοναδική φορά στο ματς- με αξιώσεις στην περιοχή της ΑΕΚ, με τον Σαβέριο να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Αθανασιάδη με μακρινό σουτ. Ο Έλληνας κίπερ είχε απάντηση και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι είχαν σταθερά την μπάλα στην κατοχή τους, πατούσαν όποτε και με όποιον τρόπο ήθελαν στην αντίπαλη περιοχή, αλλά με χαμηλότερη ταχύτητα σε σύγκριση με το «εκρηκτικό» πρώτο 15λεπτο. Χωρίς τη μεγάλη φάση, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την Ένωση να έχει την ασφάλεια του 2-0 από το 14′.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Άκης Μάντζιος αντικατέστησε τους πολύ κακούς Μοντόγια και Ζουλ, με τους Φατόρε και Νταρίντα να παίρνουν τη θέση τους στο χορτάρι της OPAP Arena. Ωστόσο, στην εικόνα του αγώνα δεν άλλαξαν και πολλά.

Η ΑΕΚ συνέχισε να κυριαρχεί, απειλούσε τακτικά την εστία του Κουέστα αλλά όχι και με τα καλύτερα τελειώματα από Τσούμπερ, Πόνσε και Ελίασον, τη στιγμή που ο Άρης ήταν εντελώς ακίνδυνος (χωρίς τελική στην εστία στο β’ μέρος) και κέρδισε το πρώτο του κόρνερ στο ματς στο 78′!

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μανούχου, δεν έγινε κάτι το τρομερό, με την ΑΕΚ να παίρνει μία από τις πιο άνετες νίκες στη σεζόν, σβήνοντας τα κεράκια για τα 100α γενέθλιά της με καλεσμένους τους Θεσσαλονικείς.

ΑΕΚ – ΑΡΗΣ 2-0

Γήπεδο: OPAP Arena, Νέα Φιλαδέλφεια

Διαιτητής: Μανούχος

VAR: Μπλανκ (ΟΛΛ)

ΓΚΟΛ: 9′, 14′ Πόνσε

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 34′ Κάλενς, 60′ Γκατσίνοβιτς / 6′ Βερστράτε, 20′ Σαβέριο, 49′ Μπράμπετς, 73′ Φατόρε, 86′ Οντουμπάτζο.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (76′ Μάνταλος), Ελίασον (76′ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (69′ Λιούμπιτσιτς), Τσούμπερ (69′ Αραούχο), Πόνσε (84′ Πάολο Φερνάντες).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Ρόουζ, Μοντόγια (46′ Φατόρε), Ζουλ (46′ Νταρίντα), Βερστράτε, Σαβέριο (64′ Μορόν), Παναγίδης, Φετφατζίδης (64′ Μανού Γκαρθία), Ανσαριφάρντ (75′ Βέλεθ).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς