22.4 C
Athens

Παναθηναϊκός – Λαμία 3-1: Ο Μπερνάρ καθάρισε για τους Πράσινους με ανατροπή

Ο Βραζιλιάνος υπέγραψε την ανατροπή του Παναθηναϊκού απέναντι στον κακό του δαίμονα και οι Πράσινοι συνεχίσουν να παλεύουν στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Έστω και δύσκολα ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το εμπόδιο της Λαμίας επικρατώντας με 3-1 και ανέβηκε για την ώρα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι Πράσινοι έφτασαν τους 68 βαθμούς και περιμένουν να δουν αν μείνουν πάνω από την ΑΕΚ που αγωνίζεται σε λίγη ώρα (20:30) με τον Άρη. Παράλληλα προσπέρασαν και τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μαζί με τον Ολυμπιακό δεν έχει υποχρεώσεις αυτή την αγωνιστική καθώς το μεταξύ τους παιχνίδι αναβλήθηκε εξαιτίας των υποχρεώσεων που έχουν οι δύο ομάδες για τα προημιτελικά του Conference League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μπερνάρ, ο οποίος πραγματοποιεί την καλύτερη του χρονιά, που είναι και η τελευταία του, με τα πράσινα. Ο Βραζιλιάνος πέτυχε δύο τέρματα και έφτασε έτσι τα 10 γκολ και τις 10 ασίστ τη φετινή σεζόν.

Η Λαμία έχει δημιουργήσει προβλήματα φέτος στον Παναθηναϊκό και αυτό συνέβη και σήμερα. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν γρήγορα μπροστά στο σκορ, με τον Σλίβκα να εκμεταλλεύεται το λάθος του Κώτσιρα και να πλασάρει ωραία τον Ντραγκόφσκι για το 0-1 στο 14′.

Η απάντηση του τριφυλλιού ήταν άμεση, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τσέριν ισοφάρισε με ωραίο σουτ στην κίνηση μετά από σέντρα του Αράο.

 

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και να ψάχνουν ένα γρήγορο δεύτερο γκολ για να φέρουν τούμπα το παιχνίδι. Φάσεις υπήρχαν αρκετές αλλά πραγματική απειλή δεν υπήρχε για την εστία της Λαμίας. Όλα αυτά μέχρι το 38ο λεπτό, όταν ο Μπερνάρ βρέθηκε μόνος του σε πλεονεκτικό σημείο μετά από γύρισμα του Ιωαννίδη αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Λαμία κρατούσε σχετικά άνετα ως ένα σημείο το αποτέλεσμα, όμως ο Μπερνάρ πήρε την εκδίκηση του και ουσιαστικά ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στους Πράσινους.

Στο 60′ έβαλε μπροστά την ομάδα του Φατίχ Τερίμ με όμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ και ξέσπασε στους πανηγυρισμούς του, βγάζοντας ένταση για τη χαμένη ευκαιρία του πρώτου μέρους.

 

Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να γίνουν λίγο πιο απειλητικοί και να βγουν μπροστά ώστε να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Αυτό δημιούργησε πολλούς χώρους για τους παίκτες του τριφυλλιού, οι οποίοι ωστόσο το… χαλούσαν στην τελική πάσα.

Τελικά ο Παναθηναϊκός βρήκε και τρίτο τέρμα στο 87′, με τον Μπερνάρ να γίνεται ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Τερίμ και με ωραίο σκαφτό τελείωμα μετά από πάσα του Ιωαννίδη να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς και να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ 3-1

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Σκόρερ: 18′ Τσέριν, 60′, 87′ Μπερνάρ / 14′ Σλίβκα

Διαιτητής: Παπαπέτρου

Κίτρινες: – / Τζανετόπουλος, Κοσέλεφ, Κορνέζος, Σιμόν, Τζάνδαρης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Γέντβαϊ, Χουάνκαρ, Αράο, Τσέριν (89’ Ζέκα), Μπακασέτας (89’ Τζούρισιτς), Μπερνάρ (90+2’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (89’ Γερεμέγεφ), Σπόραρ (71’ Παλάσιος).

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν (70’ Στάνκο), Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Αμαράλ (55’ Σίντκλεϊ), Τζανδάρης, Νούνιες (71’ Τσούκαλος), Τσιλούλης (57’ Βασιλαντωνόπουλος), Σλίβκα, Λέικ (57’ Τόσιτς), Μάλτσι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς