18.8 C
Athens

Ρουντ – Τσιτσιπάς 0-2: Πρίγκιπας στο Μόντε Κάρλο για τρίτη φορά, 11ος τίτλος καριέρας για τον Στέφανο

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε τον 11ο τίτλο του και τον 3ο στο Μόντε Κάρλο καθώς υπέταξε άνετα τον Κάσπερ Ρουντ στον τελικό της διοργάνωσης ενώ επιστρέφει εμφατικά στη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει δείξει πως το τουρνουά του Μόντε Κάρλο του ταιριάζει και επιβεβαίωσε και τα φετινά προγνωστικά την Κυριακή. Ο Έλληνας πρωταθλητής υπέταξε τον Κάσπερ Ρουντ με 0-2 σετ (1-6, 4-6) στο 1000άρι τουρνουά και επιστρέφει εμφατικά στη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης με τον 11ο τίτλο της καριέρας του και 3ο στο Μόντε Κάρλο τα τελευταία τέσσερα χρόνια!

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής – που από τη Δευτέρα (15/4) θα βρίσκεται στο νούμερο 7 της κατάταξης – πραγματοποίησε μια πραγματικά απολαυστική εμφάνιση απέναντι στον Νορβηγό, ο οποίος αν και έκανε το 1-0 στο πρώτο του γκέιμ μετά δεν άντεξε στην πίεση που του ασκήθηκε!

 

Ο Τσιτσιπάς πήρε όλα τα επόμενα γκέιμ με διαδοχικά μπρέικ και προστατεύοντας άριστα τα σερβίς του για να κάνει το 1-6 και το 0-1 στα σετ.

Η απάντηση του Ρουντ ήρθε στο πιο ισορροπημένο δεύτερο σετ. Ο Νορβηγός πίεσε για το μπρέικ ασφυκτικά, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής είχε απάντηση σε όλα. Το πρώτο του σερβίς δεν είχε την ίδια δυναμική με αυτή του πρώτου σετ, αλλά διατηρούσε το προβάδισμα και όταν του δόθηκε η ευκαιρία στο τελευταίο γκέιμ έφτασε στο μπρέικ για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς