17.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Η τυφλή εμπιστοσύνη στο έργο του Μεντιλίμπαρ και το πλάνο πρόκρισης στην Πόλη

Ο Βάσκος τεχνικός κέρδισε μέσα από τη δουλειά του την εμπιστοσύνη της διοίκησης και των φιλάθλων του Ολυμπιακού και θα χτίσει πάνω στα δικά του «θέλω» την ομάδα από το καλοκαίρι - Μέχρι τότε, έχει μπροστά του το ραντεβού με την ιστορία στην Τουρκία και τη μάχη για τον τίτλο στην Ελλάδα

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα συνεχίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2025, με την ερυθρόλευκη ΠΑΕ να ανακοινώνει τη συμφωνία πρόωρης επέκτασης με τον Βάσκο τεχνικό το πρωί του Σαββάτου (13/4).

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν το πλεονέκτημα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League, το παλεύουν ακόμα για τον τίτλο στην Ελλάδα, αλλά πάνω απ’ όλα έγιναν ξανά ομάδα με συνοχή, παίκτες-βαρόμετρα, οικογενειακό κλίμα και συγκεκριμένο πλάνο.

Ο Μεντιλίμπαρ βρήκε το Λιμάνι του: Επίσημα στον πάγκο του Ολυμπιακού μέχρι το 2025!

Αυτοί είναι οι βασικοί άξονες, πάνω στους οποίους στηρίζεται η «τυφλή εμπιστοσύνη» στον πολύπειρο Ισπανό τεχνικό, που όπου κι αν πάει δεν αλλάζει τις βασκικές αρχές του αλλά και τον τρόπο που βλέπει το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του ανά τα χρόνια κι αυτό τον έκανε -από την πρώτη στιγμή- να ξεχωρίσει στο Λιμάνι. Το δικό του Λιμάνι για τον επόμενο 1,5 χρόνο. Για να μπουν οι βάσεις του «δικού του» Ολυμπιακού, σε αγωνιστικό επίπεδο. Από την αρχή, με υπομονή και συγκεκριμένο στυλ ποδοσφαίρου, βασισμένο στην επίθεση, στη σωστή ανασταλτική λειτουργεία, στις σωστές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, στη συνέπεια και στη συνεχή πρόοδο.

Η εμπιστοσύνη στον Μεντιλίμπαρ μπορεί να επισφραγίστηκε επί της ουσίας μέσα σ’ ένα βράδυ, αλλά δεν ήρθε από το πουθενά. Οι ίδιοι οι παίκτες δέθηκαν μαζί του και ζήτησαν την παραμονή του, ενώ κι οι οπαδοί της ομάδας εκτίμησα από την αρχή τη δουλειά του και βλέπουν στο πρόσωπό του αυτόν που θα οδηγήσει ξανά τους Πειραιώτες στον δρόμο που έχουν μάθει να περπατούν στον σχεδόν έναν αιώνα ζωής τους: αυτόν των μεγάλων επιτυχιών στην Ευρώπη και των τίτλων στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά στο πλάνο πρόκρισης για τον μεγάλο επαναληπτικό της Πόλης απέναντι στη Φενέρμπαχτσε μετά το 3-2 του «Γ. Καραϊσκάκης», ο Μεντιλίμπαρ δεν σκέφτεται και δεν μας έχει συνηθίσει σε πολλές αλλαγές.

Η μία βέβαια θα είναι αναγκαστική, αφού ο Ρέτσος με το πέναλτι που έκανε και την κίτρινη κάρτα που δέχθηκε στο πρώτο ματς, τέθηκε εκτός, με τον Ντόη να παίρνει τη θέση του στα στόπερ, δίπλα στον Κάρμο.

Το μεγάλο δίλημμα, για άλλη μία φορά, είναι στην επίθεση. Ο Ντάνιελ Ποντένσε επιστρέφει στα πλάνα του Βάσκου τεχνικού και λογικά θα ξεκινήσει βασικός. Μένει, μέχρι την Πέμπτη, να φανεί αν θα προτιμηθεί η αποτελεσματική -ιδίως στα εκτός έδρας ματς- τριάδα στα χαφ με Τσικίνιο-Όρτα-Έσε ή αν ο ανεβασμένος Γιόβετιτς αλλάξει ξανά τα πλάνα και πάρει θέση βασικού πίσω από τον Ελ Κααμπί, με τους Φορτούνη – Ποντένσε στα άκρα και δυάδα Τσικίνιο – Έσε στην «κουλούρα». Τα χαρτιά του Μεντιλίμπαρ παραμένουν κλειστά.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς