18.8 C
Athens

Τσιτσιπάς – Σίνερ 2-1: Στον τελικό του Μόντε Κάρλο μετά από συγκλονιστική μάχη ο Στέφανος

Ο Έλληνας πρωταθλητής λύγισε τον Γιανίκ Σίνερ και προκρίθηκε στον τελικό του Μόντε Κάρλο όπου θα διεκδικήσει τον τρίτο του τίτλο τα τελευταία τέσσερα χρόνια

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.12) ήταν ο μεγάλος νικητής μετά από συγκλονιστική μάχη με τον Γιανίκ Σίνερ (Νο.2) και επικρατώντας με 2-1 (6-4, 3-6, 6-4) σετ, πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά του Μόντε Κάρλο.

Οι δύο τενίστες έδωσαν τα πάντα και το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τον Στέφανο να είναι τρομερός και να επιστρέφει στο τελευταίο σετ ενώ βρισκόταν από την αρχή του με την πλάτη στον τοίχο.

Ο Έλληνας τενίστας εξασφάλισε με αυτή του νίκη την επιστροφή στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης κλειδώνοντας τη θέση νούμερο 8 και κοιτώντας ακόμη ψηλότερα σε περίπτωση νίκης στον τελικό του τουρνουά. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Νόβακ Τζόκοβιτς – Κάσπερ Ρουντ. Στόχος του φυσικά η κατάκτηση του τίτλου, που αν έρθει θα είναι ο τρίτος του σε τέσσερα χρόνια στο Μόντε Κάρλο.

Ο Τσιτσιπάς ήταν αυτός που κατέκτησε στις λεπτομέρειες το πρώτο σετ με 6-4 και πήρε κεφάλι στο παιχνίδι.

Ο Σίνερ από την πλευρά του δεν επηρεάστηκε και κυριάρχησε στο δεύτερο σετ. Ο Έλληνας τενίστας έδειξε σημάδια αντίδρασης, όμως δεν μπόρεσε να επιστρέψει ποτέ στο σετ, από την αρχή του οποίου είχε πάρει κεφάλι ο Ιταλός και τελικά το έκλεισε με 6-3.

Παρόμοια ήταν και η εικόνα στο τελευταίο σετ, ωστόσο με διαφορετική κατάληξη. Ο Ιταλός έκανε γρήγορο μπρέικ και μπήκε από νωρίς σε θέση ισχύος για το σετ και τη νίκη. Όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και επέστρεψε.

Μάλιστα δεν έφερε απλά το σετ στα ίσια, αλλά έκανε και δεύτερο μπρέικ εκμεταλλευόμενος την κούραση και ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε ο Σίνερ, κλείνοντας έτσι το σετ και το ματς με 6-4.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς