19 C
Athens

Αντιπρόεδρος EΠΟ για τον τελικό Κυπέλλου: «Υπάρχει ρήτρα από την Cosmote για τον προσδιορισμό της έδρας»

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, τοποθετήθηκε στον «αέρα» του Ρ/Σ της Θεσσαλονίκης «Metropolis» αναφορικά με την έδρα του φετινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη, τονίζοντας πως αυτή μπορεί να αλλάξει μόνο αν συναινέσουν και οι δύο ομάδες, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει ρήτρα από τον τηλεοπτικό πάροχο της Cosmote TV ώστε να ξεκαθαριστεί μέχρι τις 17 Απριλίου πού θα διεξαχθεί ο τελικός του Μαϊου.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Η ιστορία με τον τελικό Κυπέλλου συνεχίζεται. Εξ’ αρχής έπρεπε να καθορίζεται το γήπεδο και να ήταν διασφαλισμένο ότι μπορεί να γίνει εκεί. Δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα με την ΔΕΑΒ. Επίσης, για να γίνει στο Πανθεσσαλικό χρειάζεται οικονομική προσπάθεια. Δεν διαφώνησε κανείς ότι πρέπει να βοηθήσει η ΕΠΟ, αλλά τα σωματεία πρέπει να ξεκαθαρίσουν αν είναι διατεθειμένα να παίξουν με κόσμο ή χωρίς. Η επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος έχει να κάνει με αυτό», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Στο Πανθεσσαλικό πρέπει να μπούνε κάμερες και οι δύο ομάδες πρέπει να δεχθούν ότι θα παίξουν με κόσμο, γιατί με τη ΔΕΑΒ, πλέον, υπάρχει ο κίνδυνος να πάνε με ποινή στην επόμενη χρονιά. Στο γήπεδο αυτό έχουν γίνει επεισόδια στο παρελθόν και οι ομάδες φοβούνται.

Το ποσό για τις κάμερες είναι το λιγότερο. Το θέμα είναι, επαναλαμβάνω, οι ομάδες να συμφωνήσουν ότι ο τελικός θα γίνει με κόσμο. Περιμένουμε έως τη Δευτέρα την απάντηση και το πώς θα γίνει. Πρέπει να έχουμε την απάντηση γιατί μέχρι 17 του μηνός η Cosmote TV ζητάει προσδιορισμό του γηπέδου. Υπάρχει και ρήτρα για αυτό».

Τόνισε επίσης: «Αν πει και ο Παναθηναϊκός Πανθεσσαλικό με κόσμο, θα γίνει εκεί, εφόσον το δεχθεί η αστυνομία. Η έδρα του τελικού μπορεί να αλλάξει μόνο με κοινή συναίνεση. Αν πουν οι ομάδες ότι μπορεί αν γίνει στην Αθήνα, εμείς δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα.

Από τη στιγμή που παίζονται παιχνίδια στο Πανθεσσαλικό και ο Βόλος αγωνίζεται χωρίς κόσμο, ενώ είναι σε δυσχερή βαθμολογική θέση, ο καθένας μπορεί να δώσει την ερμηνεία του. Στην αρχή είχε ειπωθεί ότι είναι μικρό το ποσό για να τοποθετηθούν κάμερες στο Πανθεσσαλικό, αλλά τώρα μαθαίνουμε ότι είναι 260.000 και ζητούνται 70.000 ευρώ από την ΕΠΟ. Μπορεί να βρεθεί η φόρμουλα. Υπάρχει και κάτι άλλο. Αν πούμε ότι γίνεται με 10.000 κόσμο, ποιος θα ικανοποιηθεί; Είδατε τι έγινε στο Μπριζ, πόσος κόσμος δεν μπήκε στο γήπεδο και κάποιοι, μάλιστα, κρατήθηκαν από την αστυνομία.

Το θέμα είναι να απαντήσουν οι δύο πρόεδροι αν θα γίνει με κόσμο ή όχι. Αν υπάρχουν φίλαθλοι, τότε οι 70.000 ευρώ μπορούν να μπούνε μέσα στα έξοδα του τελικού. Χρειάζεται μελέτη για τις κάμερες γιατί ζητάνε και το παραμικρό από τη ΔΕΑΒ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς