27.7 C
Athens

EuroLeague: Το πανόραμα της διοργάνωσης πριν την πρεμιέρα των Play-In

Αυτή είναι η διαδρομή που καλούνται να ακολουθήσουν οι εναπομείναντες 10 μονομάχοι της Euroleague προκειμένου να φτάσουν ως το Final Four - Δείτε πώς μπορούν να φτάσουν ως το τέλος της διαδρομής Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Η κανονική περίοδος της EuroLeague ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να επικρατεί της Φενέρμπαχτσε και να εξασφαλίζει την 5η θέση που τον φέρνει αντιμέτωπο με την Μπαρτσελόνα στα Play Off της διοργάνωσης σε best of five σειρά όπου θα έχει μειονέκτημα έδρας.

Πριν εκκινήσουν τα Play Off θα έχουμε την πρεμιέρα (εγκαινιάζονται φέτος) των Play In από όπου θα προκύψουν οι αντίπαλοι της Ρεάλ Μαδρίτης και του Παναθηναϊκού.

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΣΤΑ PLAY-IN

Μακάμπι (7) – Μπασκόνια (8)

Αναντολού Εφές (9) – Βίρτους Μπολόνια (10)

Ο νικητής του Μακάμπι – Μπασκόνια θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό αφού θα πάρει το εισιτήριο ως 7ος στα Play Off. O ηττημένος θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία καθώς θα φιλοξενήσει τον νικητή του ζευγαριού Εφές – Βίρτους. Η ομάδα που θα επικρατήσει (όλα τα ματς είναι μονά) θα αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης με μειονέκτημα έδρας.

Τα δύο πρώτα ματς των Play In θα διεξαχθούν στις 16 Απριλίου όπου θα προκύψει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Το δεύτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 19 Απριλίου και θα προκύψει ο αντίπαλος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ακολούθως θα ξεκινήσουν τα Play Off (23 Απριλίου) όπου οι οχτώ ομάδες θα ψάξουν τα τέσσερα εισιτήρια για το Final Four.

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ PLAY OFF

Ρεάλ Μαδρίτης (1) – Ηττημένος του Μακάμπι/Μπασκόνια ή Νικητής του Εφές/Βίρτους
Παναθηναϊκός (2) – Μακάμπι (7) ή Μπασκόνια (8)
Μονακό (3) – Φενέρμπαχτσε (6)
Μπαρτσελόνα (4) – Ολυμπιακός (5)

Οι τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν θα βρεθούν στο Βερολίνο για το Final Four το οποίο θα διεξαχθεί από τις 24 ως τις 26 Μαΐου.

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ FINAL FOUR

1. Ρεάλ ή Μακάμπι ή Μπασκόνια ή Βίρτους ή Εφές – 4. Μπαρτσελόνα ή Ολυμπιακός
2. Παναθηναϊκός ή Μακάμπι ή Μπασκόνια  – 3. Μονακό ή Φενέρμπαχτσε

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς