19.2 C
Athens

Τόσον – Σάκκαρη 2-0: Ήττα στα μονά του Billie Jean King Cup από τη Δανία

Την ήττα από την Κλάρα Τόσον (Νο.87) με 2-0 σετ (6-4, 6-4) γνώρισε η Μαρία Σακκάρη (Νο.6), με την Ελλάδα να χάνει στα μονά της σειράς με τη Δανία στo Billie Jean King Cup.

Η Ελληνίδα τενίστρια δεν τα κατάφερε κόντρα στην αντίπαλο της από τη Δανία, η οποία ήταν ψύχραιμη στις κρίσιμες στιγμές και άντεξε στην πίεση που δέχθηκε.

Η Τόσον πήρε το πρώτο σετ με 6-4 και έκανε νωρίς μπρέικ στο δεύτερο παίρνοντας ισχυρό προβάδισμα. Η Μαρία προσπάθησε να επιστρέψει, αντέδρασε, αλλά δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και έτσι η αντίπαλος της κέρδισε με το ίδιο σκορ και το δεύτερο σετ για να κλείσει το ματς.

Κάπως έτσι η εθνική έχασε την ευκαιρία να καθαρίσει την πρόκριση στα πλέι οφ του Νοεμβρίου. Ακολουθεί ο αγώνας του διπλού με τη Δανία, που ενδεχομένως θα έχει σημασία για την τελική κατάταξη, ενώ ο αγώνας που θα κρίνει τα πάντα είναι αυτός ανάμεσα σε Δανία και Λετονία.

Εκεί, αν η Λετονία πάρει τη νίκη θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία. Από την άλλη η Δανία θα εξασφαλίσει την πρόκριση σε περίπτωση νίκης.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς