19 C
Athens

Bρέθηκαν στη Λάρνακα οι δύο 11χρονοι μαθητές – Είναι καλά στην υγεία τους

Τους εντόπισε η αστυνομία επτά ώρες μετά την απαγωγή τους • Συνελήφθη ο δράστης

Βρέθηκαν τα δύο 11χρονα αγόρια τα οποία αγνοούνταν από το πρωί, όταν ένας άγνωστος άνδρας τα απήγαγε από το σχολείο τους.

Η Αστυνομία εντόπισε τα δύο αγόρια μετά από 7 ώρες από την απαγωγή τους από το δημοτικό σχολείο Καμάρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αγόρια είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα παιδιά εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα στη Λάρνακα, κοντά στο σχολείο. Όπως ανέφερε ο Βοηθός Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού, εντοπίστηκε και ο δράστης, ο οποίος έχει συλληφθεί.

Νωρίτερα και ενώ όλη η Κύπρος ήταν στο πόδι για τον εντοπισμό των παιδιών είχαν δει το φως της δημοσιότητας ανησυχητικές πληροφορίες πως ο απαγωγέας είχε προσπαθήσει να αρπάξει και άλλα παιδιά από το σχολείο.

Αυτό μάλιστα είχε ως αποτέλεσμα πανικόβλητοι γονείς να σπεύδουν στα σχολεία της Λάρνακας, να υπογράφουν και να παίρνουν τα παιδιά τους στο σπίτι, θεωρώντας ότι έτσι είναι πιο ασφαλή.

Το χρονικό της απαγωγής των δυο αγοριών

Τα δυο παιδιά είναι μαθητές στο δημοτικό σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα. Όλα έγιναν στις 07:30 το πρωί της Τρίτης. Τα δυο αγόρια πήγαν κανονικά στο σχολείο τους, άφησαν τις τσάντες τους στην τάξη και βγήκαν στο προαύλιο να παίξουν με τους συμμαθητές τους.

Τότε, ένας μεσήλικας άνδρας φέρεται να τους ζήτησε βοήθεια για να μεταφέρει πράγματα στο αυτοκίνητό του.

«Είμαι ο νέος σας δάσκαλος έρχεστε να με βοηθήσετε να μεταφέρω κάτι;», φέρεται να τους είπε. Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι ζήτησε βοήθεια από τα παιδιά γιατί, όπως φέρεται να είπε, είχε χτυπήσει το χέρι του.

Όταν χτύπησε το κουδούνι διαπιστώθηκε ότι ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης έλειπαν. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό τους.

Οι γονείς των δυο αγοριών στην κατάθεση στην αστυνομία είπαν πως καμία από τις δυο οικογένειες δεν είχε δεχτεί απειλητικά μηνύματα, ούτε και είχε υποπέσει στην αντίληψή τους κάποια περίεργη κινητικότητα κοντά στις περιοχές που διαμένουν.

Με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών του Θεμιστοκλή Ντόγκλη και του Φίλιππου Σταματάκη, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και τα στοιχεία των δυο αγοριών. Ο πατέρας του Φίλιππου Σταματάκη είναι ορθοπεδικός που εργάζεται στο γενικό νοσοκομείο της Λάρνακας. Στο ίδιο νοσοκομείο ως νοσηλεύτρια εργάζεται και η μητέρα του παιδιού. Τις οικογένειες των δυο παιδιών συνδέει φιλική σχέση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως και η μητέρα του Θεμιστοκλή Ντόγκλη επίσης εργάζεται στο Γ.Ν. Λάρνακας. Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης ήταν το γεγονός ότι επικεφαλής των ερευνών έχει τεθεί από την πρώτη σχεδόν στιγμή ο ίδιος ο Αρχηγός της Αστυνομίας της Κύπρου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς