16.2 C
Athens

Μπριζ – ΠΑΟΚ 1-0: Ο Κοτάρσκι τον κράτησε ζωντανό, τα πάντα θα κριθούν στην Τούμπα

Ο Κοτάρσκι απέκρουσε στο 78' το πολύ κακό πέναλτι του Τιάγκο και κάπως έτσι ο χλωμός ΠΑΟΚ θα έχει ακέραιες ελπίδες πρόκρισης στον επαναληπτικό της Τούμπας

Προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Conference League πήρε η Μπριζ η οποία επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος τελείωσε το παιχνίδι χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία, ωστόσο σπατάλησε αρκετές προϋποθέσεις που ήταν εξαιρετικές. Από την άλλη είχε ήρωα τον Κοτάρσκι που κράτησε το σκορ στο 1-0 με επέμβαση στο πέναλτι του Τιάγκο και τον κράτησε ζωντανό για τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας (18/4) στην Τούμπα.

Η Μπριζ αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ και πήρε προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι Βέλγοι κέρδισαν την κατοχή στο κέντρο μετά από λάθος του Μεϊτέ και εκμεταλλεύτηκαν τον χώρο που τους έδωσε ο Δικέφαλος χτυπώντας από τον άξονα.

Το τελικό γύρισμα είχε αποδέκτη της μπάλας τον Φετλέσεν, που σκόραρε ανενόχλητος μέσα από την περιοχή για το 1-0.

Από εκεί και πέρα ο Δικέφαλος προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι του αφού γλίτωσε δεύτερο γκολ στο 10′ όπου ο Τιάγκο δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία, ωστόσο αντιμετώπισε τουλάχιστον για μισή ώρα μεγάλα προβλήματα στον χώρο του κέντρου. Όσο περνούσε η ώρα Μεϊτέ και Οζντόεφ ανέβαζαν την απόδοση τους και όσο γινόταν αυτό τόσο πιο πολύ οι Ασπρόμαυροι ισορροπούσαν το παιχνίδι.

Παρόλα αυτά τα προβλήματα δεν μηδενίστηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα και οι σημαντικότερες απειλές των Βέλγων ερχόταν από τον άξονα, σε συνδυασμό με το δεξί άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ.

Οι καλές φάσεις στο παιχνίδι ήρθαν ουσιαστικά από την πλευρά των γηπεδούχων, αφού ο ΠΑΟΚ δεν έφτασε ποτέ στη μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Προϋποθέσεις υπήρξαν (ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο), όμως η τελική απόφαση των ποδοσφαιριστών του Λουτσέσκου δεν τους επέτρεπε να αγγίξουν το τέρμα.

Ο Σαμάτα έκανε ίσως το καλύτερο του παιχνίδι με την ασπρόμαυρη φανέλα και ήταν ο μεγαλύτερος… μπελάς της Μπριζ για όσο αγωνίστηκε. Ωστόσο ούτε ο Τανζανός κατάφερε να απειλήσει ποτέ σοβαρά την εστία του Γιάκερς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σκόρας δημιούργησε πονοκεφάλους στην ασπρόμαυρη άμυνα. Οι γηπεδούχοι πλησίασαν αρκετές φορές σε δεύτερο τέρμα, με τη μεγαλύτερη ευκαιρία να έρχεται στο 78′.

Ο Κοτάρσκι ανέτρεψε τον Νούσα και η Μπριζ είχε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της και να πάρει ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Conference League. Ο Τιάγκο ανέλαβε την εκτέλεση, η οποία δεν ήταν καλή καθώς δεν βρήκε γωνία και ο Κροάτης τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε με τα πόδια.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες φάνηκε να συμβιβάζονται με το αποτέλεσμα και δεν υπήρξε κάτι το ιδιαίτερο μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Τελευταία φάση η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντεσπόντοφ στις καθυστερήσεις, με την μπάλα να καταλήγει εύκολα στα χέρια του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

ΜΠΡΙΖ – ΠΑΟΚ 1-0

Μπριζ: Γιάκερς, Μέχελε, Σπιλίερς (56′ Όρντονες), Ντε Κάιπερ, Σαμπέ, Ονιεντίκα, Φανάκεν, Φετλέσεν (73′ Μπαλάντα), Σκόρας, Ζουτγκλά (73′ Νούσα), Τιάγκο

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (81′ Ότο), Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (73′ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (62′ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Σαμάτα (73′ Μπράντον Τόμας)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς