19 C
Athens

Europa League: Θρίαμβος της Αταλάντα στο Άνφιλντ, η Ρόμα πήρε τον ιταλικό εμφύλιο, η Λεβερκούζεν «βλέπει» ημιτελικά (hls)

Σαν σίφουνας πέρασε από το Άνφιλντ η Αταλάντα που έκανε την απόλυτη έκπληξη απέναντι στη Λίβερπουλ (0-3) για να πανηγυρίσει την άνετη νίκη. Ο Σκαμάκα άνοιξε το σκορ με υπέροχο τρόπο στο 38′ και στο 60′ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με σουτ στην κίνηση.

Οι Μπεργκαμάσκι εκμεταλλεύτηκαν κάθε αδυναμία στην άμυνα των Κόκκινων με τον Πάσαλιτς να κάνει το 0-3, με τη Λίβερπουλ να έχει θέματα στην αποτελεσματικότητά της στην αντίπαλη εστία και πλέον το έργο της να γίνεται πολύ δύσκολο ενόψει της ρεβάνς στην Ιταλία.

Για την ιστορία, η Αταλάντα έγινε η τρίτη ομάδα μετά από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης που πετυχαίνει δύο διπλά στο Άνφιλντ ενώ ο Σκαμάκα έγινε ο πρώτος Ιταλός που σκοράρει δύο γκολ στο ίδιο γήπεδο.

Η Λεβερκούζεν έπαιξε… μονότερμα τη Γουέστ Χαμ στη Γερμανία, δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και αγχώθηκε μέχρι να βρει το γκολ παρότι είχε συντριπτικό ποσοστό κατοχής μπάλας και πάνω από 25 τελικές.

Τη λύση την έδωσε ο Χόφμαν στο 83ο λεπτό, μόλις επτά λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι για το 1-0 ενώ στις καθυστερήσεις ο Μπόνιφεϊς έγραψε το 2-0 με κεφαλιά, με την ομάδα του Ντίνου Μαυροπάνου να αισθάνεται κολακευμένη από το αποτέλεσμα και περιμένει έναν δύσκολο επαναληπτικό αφού Πακετά και Έμερσον συμπλήρωσαν κάρτες και θα χάσουν το ματς.

Ένα αρνητικό σερί επτά ετών έσπασε η Ρόμα στο Σαν Σίρο καθώς επιβλήθηκε με 0-1 της Μίλαν στον ιταλικό εμφύλιο και απέκτησε ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στους «4» του Conference. Όπως και κόντρα στη Λάτσιο, έτσι και απέναντι στη Μίλαν, ήρωας ήταν ο Μαντσίνι ο οποίος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 17′ ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Σβίλαρ που κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

Η Μπενφίκα σε μια αναμέτρηση με λίγες ευκαιρίες απέκτησε ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά αφού νίκησε με 2-1 τη Μαρσέιγ στο Ντα Λουζ. Ο Ράφα Σίλβα άνοιξε το σκορ με υπέροχο τρόπο στο 16′ ενώ ο Ντι Μαρία έγραψε το 2-0 στο 52′. Ο Ομπαμεγιάνγκ κατάφερε να μειώσει για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της ομάδας της Μασσαλίας ενόψει της ρεβάνς

EUROPA LEAGUE: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Λίβερπουλ – Αταλάντα 0-3 (38′, 60′ Σκαμάκα, 83′ Πάσαλιτς)

 

Μίλαν – Ρόμα 0-1 (17′ Μαντσίνι)

 

Λεβερκούζεν – Γουέστ Χαμ 2-0 (83′ Χόφμαν, 90+1′ Μπόνιφεϊς)

 

Μπενφίκα – Μαρσέιγ 2-1 (16′ Ράφα Σίλβα, 52′ Ντι Μαρία / 67′ Ομπαμεγιάνγκ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς