17.8 C
Athens

Ζβέρεφ – Τσιτσιπάς 0-2: Το έκανε θρίλερ αλλά προκρίθηκε στους «8» του Monte Carlo με ποιοτικό τένις (vid)

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας τα... χρειάστηκε κόντρα στον Ζβέρεφ που επέστρεψε από το 5-0 στο δεύτερο σετ, αλλά τελικά έπαιξε με ποιότητα στο φινάλε και πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του τουρνουά στο Μονακό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε ξανά τάσεις αυτοχειρίας, αλλά τελικά δεν το πλήρωσε και μέσω του τάι μπρέικ «λύγισε» με 2-0 σετ (5-7, 6-7) τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, για να πάρει αυτός το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Monte Carlo Masters στο αγαπημένο του Μονακό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ζορίστηκε αρκετά, ειδικά στο δεύτερο σετ, όπου ο Γερμανός τού έβαλε δύσκολα επιστρέφοντας εντυπωσιακά από το 0-5 στα γκέιμ, με τη νίκη να κρίνεται στο τάι-μπρέικ. Εκεί, ο Στέφανος ήταν πιο ψύχραιμος, εύστοχος και αποφασιστικός, κάνοντας το 6-3, μετά από μία πραγματική μάχη, με ποιοτικό τένις κι από τους δύο, που κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον και στις σχεδόν 2,5 ώρες διάρκειας του αγώνα.

Στο πρώτο σετ ο Στέφανος ήταν εξαιρετικός κι ανίκητος στο φιλέ και με οδηγό το μπρέικ από νωρίς στο σερβίς του Ζβέρεφ, μπήκε μπροστά στο σκορ με 7-5.

Με… φόρα μπήκε και στο δεύτερο σετ, όπου έμοιαζε ασταμάτητος μέχρι ο δείκτης του σκορ να φτάσει στο 5-0 στα γκέιμ. Εκεί έπαθε ένα μίνι «μπλακ-άουτ» με τον Γερμανό τενίστα να το εκμεταλλεύεται και να επιστρέφει για τα καλά στη διεκδίκηση του σετ, κάνοντας μέσα σε 12 λεπτά το 5-5!

Τελικώς, το ματς έγινε θρίλερ και οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, στο οποίο ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν σοβαρός, έπαιξε με ποιότητα και κατάφερε να ξορκίσει τον κακό του «δαίμονα», αφού συνήθως χάνει από τον Ζβέρεφ στα μεγάλα ματς. 7-6 στις λεπτομέρειες και το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο στο τσεπάκι…

Στους «8» ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Κάρεν Χατσάνοφ, ο οποίος υπέταξε νωρίτερα με 2-0 σετ (6-3, 7-5) τον συμπατριώτη του Ντανίιλ Μεντβέντεφ κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη.

ΤΑ ΣΕΤ 0-2: 5-7, 6-7 (3-6).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς