17.5 C
Athens

Αντιδράσεις κατά του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας για τη μετατροπή σχολείου σε πάρκινγκ στον τελικό του Conference League

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της δημοτικής αρχής Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας να χρησιμοποιηθούν ως «πάρκινγκ» τα προαύλια δύο σχολείων της περιοχής, ενόψει του τελικού του Conference League στις 29 Μαϊου στην OPAP Arena.

«Tα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά μόνο για τους μαθητές και όχι για τα επιχειρηματικά συμφέροντα», αναφέρεται στην ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας.

Για τις ανάγκες πάρκινγκ, την ημέρα του ευρωπαϊκού τελικού θα αξιοποιηθούν τα προαύλια του σχολικού συγκροτήματος των ΕΠΑΛ (1ο, 2ο και 3ο Εσπερινό, που στεγάζονται στο ίδιο κτήριο) και του σχολικού συγκροτήματος που στεγάζει το 1ο Λύκειο, το 1ο Γυμνάσιο, το 2ο Δημοτικό και το 1ο Νηπιαγωγείο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Οι Σύλλογοι Γονέων ξεκαθαρίζουν ότι «θα ακυρώσουμε στην πράξη την έτσι και αλλιώς παράτυπη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου». Επιπλέον, προειδοποιούν ότι το κλείσιμο των σχολείων στις 29 Μαΐου λόγω τελικού και η «μετατροπή» των σχολικών προαυλίων σε χώρους πάρκινγκ θα έχει επιπτώσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν μία ημέρα μετά τον τελικό (30 Μαΐου) στα ΕΠΑΛ και δύο ημέρες αργότερα στα Γενικά Λύκεια (31 Μαΐου).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς