18.2 C
Athens

Ο ΠΑΟΚ θέλει να βάλει τις βάσεις πρόκρισης στο «ασπρόμαυρο» Μπριζ

Ο Δικέφαλος του Βορρά είναι έτοιμος για την πρώτη μάχη με την Μπριζ στο Βέλγιο, που έχει βαφτεί «ασπρόμαυρο» τις τελευταίες ώρες, με την ελπίδα ότι θα φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τού δίνει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στη ρεβάνς της Τούμπας

Ο ΠΑΟΚ, δύο χρόνια μετά τη δοκιμασία με τη Μαρσέιγ, επιστρέφει στα προημιτελικά του Conference League, αυτή τη φορά απέναντι σε μία ομάδα που δεν… τρομάζει και σίγουρα είναι στα μέτρα του.

Η Κλαμπ Μπριζ είναι ίσως η πιο ιστορική ομάδα του Βελγίου και διαθέτει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία, αλλά φέτος και με βάση το ρόστερ των ομάδων, δεν είναι αυτή που μπορεί να τρομάξει τον Δικέφαλο του Βορρά ή να του «φράξει» τα όνειρα με φόντο τα ημιτελικά του θεσμού.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου γνωρίζουν ότι έχουν απόψε (11/4, 22:00) το πρώτο ραντεβού με την ιστορία και θέλουν να δείξουν στο χορτάρι και στους περίπου 2.000 οπαδούς τους που θα βρεθούν στο βελγικό γήπεδο (συν εκατοντάδες άλλους που έχουν ταξιδέψει στο Μπριζ χωρίς εισιτήριο) ότι θα έχουν αυτοί τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα την επόμενη Πέμπτη.

Λουτσέσκου: Θα παίξουμε το ποδόσφαιρό μας κόντρα στην Μπριζ, είμαστε δίπλα στον Οζντόεφ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, πέραν του Μουργκ που ταλαιπωρείται από ίωση, ο Λουτσέσκου δεν μετρά άλλες απώλειες κι αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με την πεπατημένη των προηγούμενων σημαντικών αγώνων σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Δηλαδή τους: Κοτάρσκι κάτω από την εστία, Μπάμπα στο αριστερό άκρο, Γιόνι Ότο στο δεξί και Κουλιεράκη – Κεντζιόρα στα στόπερ. Μεϊτέ  και Σβαμπ θα είναι πιθανότατα το δίδυμο στη μεσαία γραμμή, με τον Κωνσταντέλια μπροστά τους και τους Ζίβκοβιτς – Τάισον στα δύο άκρα. Ο Μπράντον Τόμας έχει μικρό προβάδισμα έναντι του Σαμάτα στην κορυφή της επίθεσης.

Για την Κλαμπ Μπριζ, ο Χάγεν δεν έχει διαθέσιμους τον βασικό τερματοφύλακα Μινιολέ και τον εξτρέμ Σκοβ-Όλσεν, με μία πιθανή ενδεκάδα των Βέλγων να είναι η παρακάτω:

Γιάκερς – Σάμπε, Ορντόνιες, Μέχελε, Μέιχερ – Ονιεντίκα, Βανάκεν, Φέτλεσεν – Σκόρας, Ροντρίγκες, Νούσα.

Σέντρα στις 22:00 στο Βέλγιο με διαιτητή τον πολύπειρο Γερμανό, Ζίμπερτ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς