15.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Η δύσκολη απόφαση Μεντιλίμπαρ για την ενδεκάδα με Φενέρ και τα μυστικά της νίκης

Ο Ολυμπιακός δίνει απόψε στο κατάμεστο Καραϊσκάκη το πρώτο ραντεβού του με την ιστορία στα προημιτελικά του Conference League, με τον Βάσκο τεχνικό να έχει πάρει τις αποφάσεις του για την ενδεκάδα, έχοντας ένα μεγάλο δίλημμα για την επίθεση

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί το βράδυ της Πέμπτης (11/4, 19:45) τη Φενέρμπαχτσε στο πρώτο ραντεβού του με την ιστορία, στη φάση των προημιτελικών του Conference League.

Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν, μαζί με τον κόσμο τους που θα γεμίσει το «Γ. Καραϊσκάκης», να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης απέναντι στους… μπερδεμένους αλλά προσηλωμένους Τούρκους, που είναι χωρίς παιχνίδι στα πόδια τους εδώ και δύο εβδομάδες.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του για την ενδεκάδα, με το αναπάντητο δίλημμα να παραμένει αυτό μεταξύ Μασούρα και Γιόβετιτς στην επίθεση. Ο Βάσκος τεχνικός έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του και δεν έχει αποκαλύψει ακόμα ούτε στους παίκτες του την απόφασή του για το βασικό πλάνο στο πρώτο ματς με τη Φενέρ στο Φάληρο, ωστόσο η θέση κάποιων -κυρίως μεσοαμυντικά- θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Μεντιλίμπαρ: Έχω πάρει τις αποφάσεις μου για την ενδεκάδα, έχει αλλάξει η δυναμική της ομάδας στα τελευταία ματς

Αρχικά στην εστία, ο Τζολάκης έχει ξανά το προβάδισμα έναντι του Πασχαλάκη, με τους Ρέτσο – Κάρμο στο κέντρο της άμυνας και τους Ροντινέι – Ορτέγκα στα άκρα.

Η τριπλέτα των μεγάλων αποτελεσμάτων και των αμέτρητων χιλιομέτρων στο κέντρο πολύ δύσκολα θα «σπάσει», με τους Τσικίνιο, Έσε και Όρτα να τη συνθέτουν, ενώ φαίνεται πως ο Μεντιλίμπαρ έχει καταλήξει σε Φορτούνη, Γιόβετιτς και Ελ Κααμπί για την επίθεση, αν και θα πρέπει να αφήσουμε ένα παράθυρο για την είσοδο του πιο ανασταλτικού Μασούρα στα άκρα, με τον Μαυροβούνιο να έρχεται από τον πάγκο.

Ολυμπιακός: Με Ορτέγκα και Αλεξανδρόπουλο η αποστολή για Φενέρ, εκτός ο τιμωρημένος Ποντένσε

Βέβαια, υπάρχει το σενάριο να «χωρέσουν» και οι δύο στο αρχικό σχήμα, στην περίπτωση που ο Όρτα μείνει τελικά στον πάγκο, με τον Γιόβετιτς να παίρνει θέση στο «10» και τους Φορτούνη – Μασούρα στα άκρα.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Μεντιλίμπαρ ζήτησε υπομονή στο παιχνίδι της ομάδας του και συγκέντρωση από το πρώτο λεπτό ώστε να μην επαναληφθούν τα όσα έζησαν κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πρώτο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει το παιχνίδι του κουράζοντας με τα τρεξίματά του τους Τούρκους, που είναι ξεκάθαρο πως δεν έχουν τις ίδιες αντοχές, δεδομένου πως ο μέσος όρος ηλικίας της ενδεκάδας τους είναι άνω των 29,5 ετών.

Και μιας που αναφέραμε την ενδεκάδα των Τούρκων, ας δούμε τη πιθανή τους σύνθεση σε σχηματισμό 4-3-3 που πολλές φορές γίνεται και 4-2-3-1.

Φενέρμπαχτσε (Ισμαΐλ Καρτάλ): Λιβάκοβιτς – Οσάγι-Σάμουελ, Ουστερβέλντε, Σογιουντσού, Καντίογλου – Γιουκσέκ, Φρεντ – Καχβετσί, Σιμάνσκι, Τάντιτς – Τζέκο.

Σέντρα στις 19:45 στο κατάμεστο Καραϊσκάκη με διαιτητή τον Ελβετό elite, Σάντρο Σέρερ.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς