18.8 C
Athens

Φερστράτε: Επικίνδυνος αντίπαλος ο ΠΑΟΚ, δεν θα τον αφήσουμε να πάρει το πρωτάθλημα στην έδρα μας

Δηλώσεις σε βελγικό Μέσο πραγματοποίησε ο ποδοσφαιριστής του Άρη Μπίργκερ Φερστράτε.

Η Μπριζ υποδέχεται αύριο (11/4) τον ΠΑΟΚ για το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την προημιτελική φάση του Conference League και ο πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας και νυν του Άρη, Μπίργκερ Φερστράτε, μίλησε στην εφημερίδα «Het Nieuwsblad».

Εκεί ανέφερε πως ο Δικέφαλος είναι δύσκολος αντίπαλος για την Μπριζ, ενώ μίλησε και για το ελληνικό πρωτάθλημα λέγοντας πως οι Ασπρόμαυροι αγωνίζονται την τελευταία αγωνιστική στην έδρα του Άρη και θα μπορούσαν να στεφθούν εκεί πρωταθλητές, κάτι που όπως τονίζει δεν θα γίνει.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί γενικά να συγκριθεί με τη βελγική διοργάνωση. Οι πέντε σύλλογοι στην κορυφή είναι πραγματικά ίσοι. Εδώ παίζεται ένα ποδόσφαιρο επαφής, με πολλή ένταση. Αυτό ισχύει και για τον ΠΑΟΚ. Η Κλαμπ Μπριζ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική όταν έχει την μπάλα, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι πραγματικά εξαιρετικά επικίνδυνος στη μετάβαση».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ φέτος: «Λόγω του χαμηλότερου συντελεστή την περασμένη σεζόν, η Ελλάδα είχε μία ομάδα λιγότερη στην Ευρώπη αυτή τη σεζόν. Θα ήθελαν να το αλλάξουν αυτό. Επομένως, θα ήταν καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο αν ο ΠΑΟΚ φτάσει στα ημιτελικά του Conference League. Άκουσα ότι σκέφτονται ακόμη και να αναβάλουν τα παιχνίδια στα playoffs αν περάσει στην επόμενη φάση».

Σε ό,τι αφορά τον κόσμο του ΠΑΟΚ και το τι πρέπει να περιμένουν οι Βέλγοι στο παιχνίδι της Τούμπας: «Ο ΠΑΟΚ έχει μια καυτή έδρα. Έχουμε ήδη παίξει εκεί δύο φορές φέτος, έχουμε μια νίκη και μια ισοπαλία. Πρέπει να έρθουν σε εμάς την τελευταία αγωνιστική των playoffs. Θεωρητικά μπορούν να παίξουν ακόμα και ως πρωταθλητές στο γήπεδό μας, αλλά δεν πρόκειται να το αφήσουμε να συμβεί! Έχουμε μεγάλη αντιπαλότητα με τον ΠΑΟΚ. Το γήπεδό τους απέχει μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από το δικό μας. Μπορείτε να συγκρίνετε αυτά τα ντέρμπι λίγο με την Αμβέρσα εναντίον της Μπέερσοτ, αλλά στο… επί δέκα. Η Τούμπα, το γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι μια… στοιχειωμένη έδρα. Μπορεί να μπουν πολλοί και είναι και πολύ κοντά στο αγωνιστικό χώρο. Η Κλαμπ Μπριζ πρέπει πραγματικά να προετοιμαστεί για μια πολύ εχθρική ατμόσφαιρα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ την ερχόμενη εβδομάδα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς