19 C
Athens

Άρσεναλ – Μπάγερν 2-2: Απόλυτη ισορροπία με φωνές των Λονδρέζων για πέναλτι στην τελευταία φάση (vid)

Ο Χάρι Κέιν σκόραρε κόντρα στην... αγαπημένη του Άρσεναλ, η οποία όμως ήταν αποφασισμένη να δείξει την αντίδρασή της και εν τέλει πήρε την ισοπαλία στον πρώτο προημιτελικό με την Μπάγερν χάρη στις αλλαγές του Αρτέτα

Η Άρσεναλ είναι αποφασισμένη να τα δώσει όλα για να επιστρέψει σε ημιτελικά Champions League μετά από 15 χρόνια. Γνωρίζει πως σε όσο κακή κατάσταση κι αν είναι η Μπάγερν, δεν παύει να είναι διαφορετική στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

 

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 2-2 που μοιάζει απόλυτα δίκαιο, ωστόσο οι Λονδρέζοι «φωνάζουν» για πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Σάκα να πέφτει έπειτα από σύγκρουση με τον Νόιερ (ο Άγγλος δείχνει να πέφτει εκείνος πάνω στο πόδι του Γερμανού τερματοφύλακα) και διαιτητή και VAR να συμφωνούν πως δεν υπάρχει παράβαση.

 

Μοιάζει πολύ ανοιχτό το ζευγάρι στον επαναληπτικό στη Γερμανία, ειδικά όσο η Μπάγερν παρουσιάζει μια τέτοια εικόνα. Η Άρσεναλ έδειξε εξ αρχής διάθεση να απειλήσει, προειδοποίησε στο 7′ με τον Μαρτινέλι και προηγήθηκε στο 12′.

Οι Γερμανοί έδειξαν κακή αντίδραση στη βαθιά μπαλιά του Σαλιμπά, με τον Χάβερτς να πιέζει σωστά και να ανακτά μετά την πρώτη προσπάθεια απομάκρυνσης των Γερμανών. Ο επιθετικός της Άρσεναλ τροφοδότησε τον Σάκα που έπιασε ένα φανταστικό πλασέ και έκανε το 1-0.

 

Η Μπάγερν έδειξε χαρακτήρα, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Λονδρέζων για να φτάσει στην ανατροπή στο 18′ και στο 32′.

Αρχικά, ο Σανέ βρήκε τον Γκορέτσκα και εκείνος έδωσε κάθετα στον Γκνάμπρι που δεν έχασε την ευκαιρία και έκανε το 1-1 στο 18′ και ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο Γουάιτ έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-0 για την Άρσεναλ!

 

Στο 32′ ο Σαλιμπά κλώτσησε τον Σανέ που έκανε επέλαση στην περιοχή, ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι και ο Χάρι Κέιν έγραψε εύκολα το 1-2 από την άσπρη βούλα με τον Ράγια να μένει όρθιος. Αυτό ήταν το 16ο γκολ του Άγγλου απέναντι στην Άρσεναλ που είναι ο… αγαπημένος του αντίπαλος.

 

Στο δεύτερο μέρος, η Μπάγερν έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση καθώς δεν απειλήθηκε αλλά ούτε έφτιαξε και εκείνη τις μεγάλες ευκαιρίες. Ο Μικέλ Αρτέτα αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές για να δοκιμάσει κάτι φρέσκο και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε απόλυτα αφού οι δύο αλλαγές του έδωσαν το γκολ της ισοφάρισης στο 76ο λεπτό.

Τρομερή ενέργεια του Ζεζούς, η μπάλα έφτασε στον Τροσάρ μετά την προσπάθεια του Βραζιλιάνου και ο Βέλγος δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-2.

 

Οι Βαυαροί… θυμήθηκαν να βγουν μπροστά μετά από ένα αρκετά παθητικό δεύτερο μέρος, άγγιξαν ένα γκολ στις καθυστερήσεις από την προσπάθεια του Κομάν αλλά ο Ράγια γλίτωσε αυτή τη φορά από το… δοκάρι.

Στην τελευταία φάση του αγώνα υπήρξε η φάση που προκάλεσε τις αντιδράσεις, με τον Σάκα να πέφτει στη σύγκρουση με τον Νόιερ, αλλά με τον Άγγλο να επιδιώξει εκείνος την επαφή και για αυτό δεν του δόθηκε η παράβαση.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Μικέλ Αρτέτα): Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Κίβιορ (46′ Ζιντσένκο), Ζορζίνιο (67′ Ζεζούς), Ράις, Έντεγκαρντ, Μαρτινέλι (66′ Τροσάρ), Σάκα, Χάβερτς (86′ Πάρτεϊ)

ΜΠΑΓΕΡΝ (Τόμας Τούχελ): Νόιερ, Κίμιχ, Ντάιερ, Ντε Λιχτ, Ντέιβις, Γκορέτσκα, Λάιμερ, Σανέ (66′ Κομάν), Μουσιάλα, Γκνάμπρι (70′ Γκερέιρο), Κέιν

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς