16.2 C
Athens

Παραιτήθηκε από τη Λούμπε ο Μπλεντζίνι, με υπηρεσιακό στη μάχη για το εισιτήριο του Challenge Cup

Την παραίτησή του στη διοίκηση της Λούμπε υπέβαλε ο Τζιανλορέντσο Μπλεντζίνι μετά τη σοκαριστική ήττα με 3-0 από την Πάντοβα.

Η διοίκηση του ιταλικού συλλόγου έκανε αποδεκτή την παραίτηση, ευχαρίστησε τον Ιταλό προπονητή και ανακοίνωσε πως υπηρεσιακός αναλαμβάνει στα εναπομείναντα παιχνίδια της σεζόν ο Ρομάνο Τζιανίνι που βρίσκεται στο επιτελείο την τελευταία τριετία.

Ο Μπλεντζίνι ολοκλήρωσε τη δεύτερη θητεία του στη Λούμπε (2015-2017 και 2020-2024) με απολογισμό τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο.

Ο 52χρονος προπονητής θα έφευγε στο τέλος της σεζόν ούτως ή άλλως (συμφώνησε με την εθνική Βουλγαρίας με πολυετές συμβόλαιο για αποκλειστική συνεργασία) αλλά φαίνεται πως προτίμησε να ταρακουνήσει τους παίκτες του ώστε να μη χαθεί ο στόχος της 5ης θέσης που οδηγεί στο Challenge Cup της επόμενης σεζόν.

Στη βαθμολογία του μίνι πρωταθλήματος η Λούμπε έχει συγκεντρώσει 3 βαθμούς (πρώτη η Πιατσέντσα με 5, η Βερόνα έχει 4, η Πάντοβα 3, η Μόντενα 2 και η Τσιστέρνα 1).

Απομένουν τρία παιχνίδια και οι τέσσερις καλύτερες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση: η πρώτη θα αντιμετωπίσει την τέταρτη με πλεονέκτημα έδρας και η δεύτερη την τρίτη. Οι δύο ομάδες που θα προκριθούν θα δώσουν μονό τελικό στην έδρα εκείνης που τερμάτισε ψηλότερα και η νικήτρια θα εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Challenge Cup της σεζόν 2024/25.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς