17.5 C
Athens

Μελισσανίδης για το ταξίδι στο Βελιγράδι: «Το σημαντικότερο ματς στην ιστορία του συλλόγου, διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ»

Στο BBC της Σερβίας μίλησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο φιλικό ειρήνης ανάμεσα σε Παρτιζάν και ΑΕΚ πριν 25 χρόνια.

Την Κυριακή (07/04) συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από το φιλικό ειρήνης ανάμεσα σε Παρτιζάν και ΑΕΚ, με τον ισχυρό άνδρα της Ένωσης να χαρακτηρίζει το παιχνίδι ως το σημαντικότερο στην ιστορία του συλλόγου.

Μάλιστα, κλείνοντας ανέφερε πως είναι διαφορετικό να είσαι φίλαθλος της ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Μετά από 25 χρόνια, είμαι σίγουρος, σήμερα πιθανώς περισσότερο από πριν, ότι αυτό το παιχνίδι στο Βελιγράδι είναι το πιο σημαντικό στην ιστορία της ΑΕΚ. Θέλαμε να συμπαρασταθούμε στον σερβικό λαό και να τους βοηθήσουμε.

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η πολύ βίαιη αντίδραση της Ελληνικής Κυβέρνησης εξαιτίας της απόφασης να πάμε στο Βελιγράδι και της πίεσης που δεχθήκαμε.

Δεν τους άρεσε καθόλου, ήθελαν να μην πραγματοποιήσουμε το ταξίδι και προσπάθησαν να μας φοβίσουν με ιστορίες ότι το λεωφορείο μας ίσως βομβαρδιζόταν.

Εγώ τους είπα, αν πρόκειται να μας βομβαρδίσουν, ας μας βομβαρδίσουν. Ο πατέρας μου είχε φοβηθεί. Μου ζήτησε να μην πάρω τον αδερφό μου, παρότι το ήθελε, για να έχει τουλάχιστον έναν γιό του».

Για την έκπληξη των Σέρβων: «Στην αρχή νόμιζαν ότι κάναμε πλάκα, δεν μας πίστευαν. Ήταν απίστευτο για αυτούς ότι μια ομάδα θα ερχόταν στο Βελιγράδι εκείνη την περίοδο, όταν η χώρα τους βομβαρδιζόταν.

Κι όταν κανείς δεν είχε το κουράγιο να σταθεί στο πλευρό τους. Αλλά η ΑΕΚ το έκανε.

Όταν είδαμε τους βομβαρδισμούς και τον σέρβικο λαό να υποφέρει, αποφασίσαμε να στείλουμε ένα μήνυμα ειρήνης. Οι άνθρωποι μας καλωσόριζαν στις άκρες του δρόμου και μας έδιναν ψωμί και αλάτι. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Ήταν πολύ συναισθηματικό. Όταν μπήκαμε στο Βελιγράδι, ένιωσα περηφάνεια πρώτα από όλα για την απόφαση που πήραμε. Ήξερα ότι είχαμε πάρει τη σωστή απόφαση.

Τώρα ανοίγουμε ένα Μουσείο με την ιστορία της ΑΕΚ στο γήπεδο, όπου θα υπάρχει μια ξεχωριστή μεριά για αυτό το παιχνίδι με την Παρτίζαν. Είναι η πιο σημαντική στιγμή στην Ιστορία της ΑΕΚ, όχι μόνο για ποδοσφαιρικούς λόγους.

Η ΑΕΚ δεν είναι μια συνηθισμένη ομάδα. Η ΑΕΚ είναι Ιστορία, ιδρύθηκε από Έλληνες πρόσφυγες και είναι καθήκον της να συμμετέχει σε τέτοιες δράσεις εκτός ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό είναι διαφορετικό να είσαι φίλαθλος της ΑΕΚ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς