19.2 C
Athens

Σε επιφυλακή 3.000 αστυνομικοί στη Μαδρίτη μετά τις απειλές του ISIS

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου, η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος απείλησε τα τέσσερα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους πρώτους αγώνες των προημιτελικών του Champions League.

Το Ίδρυμα Al Azaim, ένα μέσο ενημέρωσης που είναι υπεύθυνο για τη διάδοση μηνυμάτων του Ισλαμικού Κράτους (Daesh, ISIS), δημοσίευσε την εικόνα μιας αφίσας που απειλούσε το Parc des Princes, το Santiago Bernabeu, το Metropolitan και το Emirates Stadium, με το μήνυμα «Σκοτώστε τους όλους».

«Σκοτώστε τους όλους»: Ο ISIS απειλεί με τρομοκρατική επίθεση στα προημιτελικά του Champions League

Η απειλή της Δευτέρας έρχεται μετά τη δημοσίευση από το μέσο ενημέρωσης Sarh al-Khilafah, το οποίο πρόσκειται στο ISIS, μιας εικόνας στις 30 Μαρτίου, η οποία καλούσε σε επίθεση εναντίον των ανθρώπων που βρίσκονταν στην Allianz Arena του Μονάχου για να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η κυβέρνηση της Μαδρίτης έχει ενεργοποιήσει τις διαδικασίες ασφαλείας για τη διπλή αναμέτρηση του Champions League αυτή την εβδομάδα στην ισπανική πρωτεύουσα. Και οι δύο αγώνες, Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι και Ατλέτικο – Μπορούσια Ντόρτμουντ, έχουν κηρυχθεί υψηλού κινδύνου από την Επιτροπή Καταπολέμησης της Βίας και θα έχουν περισσότερα από 3.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σε επιφυλακή. Περίπου 8.000 οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπορούσια Ντόρτμουντ αναμένεται να καταφθάσουν στην πόλη.

Η Κυβερνητική Αντιπροσωπεία είναι ήδη ενήμερη για την απειλή, αλλά το πρωί της Τρίτης, στη συνεδρίαση ασφαλείας, θα αποφασιστεί η λήψη επιπλέον μέτρων ασφαλείας ή όχι.

Η Ισπανία ούτως ή άλλως βρίσκεται σε επίπεδο αντιτρομοκρατικού συναγερμού 4 (με μάξιμουμ το 5) από το 2015. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε αθλητική διοργάνωση τέτοιου τύπου τα μέτρα ασφαλείας είναι ήδη υπερβολικά υψηλά. Τέτοιες απειλές εκτοξεύονται συνέχεια πριν από τέτοιες διοργανώσεις και είναι πολύ συνηθισμένες, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη Μαδρίτη, Δώρα Μακρή. Ως αυτή την ώρα δεν δημοσιεύεται η συγκεκριμένη είδηση πουθενά στον γενικό τύπο παρά μόνο στις αθλητικές εφημερίδες.

Απόψε γίνεται αγώνας στο στάδιο Μπερναμπέου μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι και αύριο στο στάδιο Metropolitano, μεταξύ Ατλέτικο της Μαδρίτης και Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η αθλητική εφημερίδα Marca λέει πως «η Ρεάλ Μαδρίτης κάνει έκκληση για ψυχραιμία, και διαβεβαιώνει ότι δεν αλλάζει τίποτα και ότι ο αγώνας έχει ήδη αυστηρά μέτρα ασφαλείας γιατί θεωρείται υψηλού κινδύνου».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς