20.6 C
Athens

Τζορτζ Πάπας: Ήταν όνειρο να βρίσκομαι στον Ολυμπιακό, εκπληκτική προσθήκη ο Ράιτ

Δεν ξεχνά τους Ερυθρόλευκους ο Τζορτζ Πάπας: «Στον Ολυμπιακό έκανα σχέσεις ζωής - Είναι ομάδα φτιαγμένη να κερδίζει σειρές πέντε αγώνων, απίθανη προσθήκη ο Ράιτ»

Έμεινε 1,5 χρόνο στον Ολυμπιακό και από την πρώτη στιγμή δέθηκε ιδιαίτερα με τον κόσμο του συλλόγου. Ο Τζορτζ Πάπας άκουσε ουκ ολίγες φορές ρυθμικά το όνομά του από την ερυθρόλευκη εξέδρα, έκανε φιλίες εντός και εκτός γηπέδου, σχέσεις ζωής όπως ομολογεί και πλέον παρακολουθεί την πορεία των παικτών του Μπαρτζώκα από την Πάτρα και τον Προμηθέα.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ο Τζορτζ Πάπας σχολιάζει τη μετακίνησή του στην αχαϊκή ομάδα, τις πολύτιμες γνώσεις που κέρδισε από την παραμονή του στον Πειραιά και τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού:

«Δεν ήταν εύκολη η μετάβαση, γιατί είχα χτίσει τόσο καλές σχέσεις στον Ολυμπιακό. Η μετακίνηση έγινε μέσα σε 48 ώρες, από το πουθενά. Αλλά είναι επαγγελματικό μπάσκετ, τίποτα δεν πρέπει να είναι εύκολο. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, την κοπέλα μου, τους φίλους που με βοήθησαν και τον Προμηθέα που με υποδέχθηκε και που έκανε υπομονή, γιατί η προσαρμογή για μένα ήταν δύσκολη. Προσπαθώ να εστιάζω μόνο στα θετικά και να έχω θετική νοοτροπία, ξέρω ότι μπορώ να παίξω καλό μπάσκετ ανεξάρτητα από το τι έχει γίνει στο γήπεδο.

Ήρθα απευθείας από τις ΗΠΑ και το NCAA στον Ολυμπιακό, στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, την 31η παγκοσμίως μετά το ΝΒΑ. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθεις. Την ταχύτητα του παιχνιδιού, τη σωματική δύναμη. Είχα τους καλύτερους ανθρώπους που θα μπορούσα να φανταστώ για να με βοηθήσουν να μάθω για το μπάσκετ και πώς να είσαι επαγγελματίας, όπως τον Τόμας Γουόκαπ, τον Άλεκ Πίτερς, όλους.

Ήταν όνειρο να έχω τέτοιους ανθρώπους δίπλα μου, έφτιαξα φιλίες ζωής. Με βοήθησαν κι ακόμα με βοηθάνε μέχρι σήμερα να γίνω ο επαγγελματίας που θέλω και να κάνω καριέρα. Να επιστρέψω σε επίπεδο Ευρωλίγκας και να αποδείξω ότι μπορώ να παίξω».






Σχολιάζοντας την εικόνα του Ολυμπιακού στην Euroleague, ο Πάπας δήλωσε την πίστη του στην ομάδα και στάθηκε στη συμβολή του Μόουζες Ράιτ: «Η φετινή ομάδα έχει πολύ βάθος. Ο Μόουζες Ράιτ ήταν μία εκπληκτική προσθήκη στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια σπουδαία εβδομάδα, κοιτούσα τη βαθμολογία της Euroleague, πολλά μπορούν να γίνουν. Όπως και να ΄χει, τον περιμένει ένας δύσκολος αντίπαλος, αλλά ο Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος να κερδίζει τέτοιες σειρές πέντε αγώνων.

Ο Ολυμπιακός είναι μία πεινασμένη, σκληρή, ενωμένη ομάδα. Όπως είδατε στα τελευταία παιχνίδια, όταν παίζει με την πλάτη στον τοίχο, καταφέρνει να επιστρέψει στο παιχνίδι. Είδατε τι έγινε με την Παρτιζάν, τον Ερυθρό Αστέρα, το Περιστέρι. Μπορεί να χάνουν με 10, αλλά στο τέλος κερδίζουν. Είναι ομάδα χτισμένη να παίζει και στα 40 λεπτά του αγώνα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς