17.1 C
Athens

Μάτος: Ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα και το Conference και θα είμαι κι εγώ στον τελικό της OPAP Arena

Ο Λέο Μάτος αποτελεί έναν από τους αγαπημένους της κερκίδας στην Τούμπα, με τον Βραζιλιάνο πρώην άσο του ΠΑΟΚ να έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση εδώ και έναν χρόνο.

Σε δηλώσεις του στον Ρ/Σ της Θεσσαλονίκης «Μetropolis» ο Μάτος υποστήριξε ότι ο φετινός ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα και ευρωπαϊκό τίτλου μέσω του Conference League, ενώ πρόσθεσε πως ο ίδιος θα δώσει το «παρών» στην OPAP Arena εφόσον ο Δικέφαλος του Βορρά φτάσει μέχρι τον τελικό.

Αναλυτικά ένα κομμάτι των δηλώσεών του:

-Τo πιστεύεις πολύ, όπως βλέπω, ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να σηκώσει και πάλι την κούπα του πρωταθλητή… Ποια συμβουλή θα έδινες στους τωρινούς παίκτες;

-«Φυσικά το πιστεύω ότι μπορούν να πάρουν το τρόπαιο. Όσο για συμβουλή προς τους παίκτες… Ποιος είμαι εγώ για να δώσω συμβουλές; Το μόνο που μπορώ είναι ότι πρέπει να συνεχίσουν με υψηλό βαθμό ανταγωνιστικότητας, να κερδίζουν τις μονομαχίες, γιατί είναι ταλαντούχοι με πολλές τεχνικές ικανότητες. Αν παραμείνουν ανταγωνιστικοί είναι αδύνατο να μην κερδίσουν αυτό το τρόπαιο, αυτό το Πρωτάθλημα.

Πάντα το έκανα στην καριέρα μου, έπαιζα ανταγωνιστικά. Μερικές φορές μπορεί να το παράκανα, αλλά ποτέ δεν πήγαινα για ύπνο με την αίσθηση ότι είχα να δώσω και κάτι παραπάνω. Πάντα είχα ηρεμία με τον εαυτό μου γιατί τα είχα δώσει όλα, ανεξάρτητα ποιο ήταν το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα».

-Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί παράλληλα να πάει και στα ημιτελικά του Conference League. Θα αντιμετωπίσει τη Μπριζ στην φάση των «8», τι πιστεύεις γι’ αυτά τα ματς; Στην καριέρα σου είχες αγωνιστεί και εσύ με την Μπριζ, την χρονιά που ως παίκτης της Ντνίπρο είχες ζήσει την εμπειρία του τελικού του Europa League…

-«Παρακολουθώ την πορεία του ΠΑΟΚ και στο Conference League, έστειλα μήνυμα στον Ραζβάν και άλλους ανθρώπους στην ομάδα για να τους συγχαρώ για την πρόκριση. Όταν ήμουν στην Ντίνπρο, στην ίδια φάση της διοργάνωσης παίξαμε με την Μπριζ, μετά περάσαμε και τη Νάπολι στον ημιτελικό και αντιμετωπίσαμε την Σεβίλλη στον τελικό του Europa League. Ήταν μεγάλες στιγμές της ζωής μου. Εκείνη την εποχή ήταν πολύ δύσκολο να παίξεις με την Μπριζ, ήταν μία πολύ δυνατή βελγική ομάδα που έπαιζε κάθε χρόνο σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο ΠΑΟΚ, όμως, είναι δυνατός θα περάσει, θα πάει στον τελικό και θα είμαι και εγώ εκεί να τον βλέπω να κατακτά το ευρωπαϊκό τρόπαιο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς