19 C
Athens

Αρτέτα: Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Τούχελ, η Μπάγερν δεν είναι μόνο ο Κέιν

Η Άρσεναλ είναι σε τρομερή κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες και θα επιχειρήσει να το επιβεβαιώσει και το βράδυ της Τρίτης (9/4, 22:00) απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Champions League.

Την τελευταία φορά που οι δύο σύλλογοι αναμετρήθηκαν στη διοργάνωση ήταν το 2017, με τους Βαυαρούς να επικρατούν και στα δύο παιχνίδια για τη φάση των «16» με συνολικό σκορ 5-1.

Η Άρσεναλ επέστρεψε στο Champions League φέτος, φτάνοντας στον πρώτο της προημιτελικό μετά τη σεζόν 2009-10, ενώ διεκδικεί και τον τίτλο της Premier League, όντας (για τις στοιχηματικές εταιρίες) το φαβορί στο ζευγάρι, απ’ το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος για έναν εκ των Μάντσεστερ Σίτι ή Ρεάλ Μαδρίτης, που διασταυρώνουν την ίδια ώρα τα δικά τους «ξίφη».

Απέναντί της η Άρσεναλ εκτός από την Μπάγερν έχει και τον Χάρι Κέιν, ο οποίος ως παίκτης της Τότεναμ, είχε σημειώσει ρεκόρ με 14 γκολ σε 19 ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου.

«Όταν κοιτάζεις τους αριθμούς του τα τελευταία 10 χρόνια είναι απίστευτοι», δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα (8/4) ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα.

«Μπορεί να σκοράρει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Έχει τα τελειώματα και τους παίκτες γύρω του για να πάρει αυτές τις ευκαιρίες… Αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Είναι και οι υπόλοιποι 10 της Μπάγερν.

Γνωρίζουμε την ατομική ποιότητα και τα χαρακτηριστικά αυτών των παικτών, και του Κέιν ιδιαίτερα και πρέπει να προσπαθήσουμε ομαδικά να τους μπλοκάρουμε», πρόσθεσε.

Την στιγμή που η Άρσεναλ απέχει 7 αγώνες απ’ την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της Premier League εδώ και 20 χρόνια, η Μπάγερν έχει πέσει πολύ κάτω από τα κανονικά της στάνταρ στην Bundesliga και είναι 16 βαθμούς πίσω από την Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ο δε Τόμας Τούχελ θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν αλλά, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην Μπάγερν, ο Αρτέτα είναι μεγάλος θαυμαστής του Γερμανού που κατέκτησε το Champions League με την Τσέλσι.

«Είναι μια κορυφαία ομάδα. Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Τόμας. Ο τρόπος που στήνονται οι ομάδες του, ο τρόπος που παίζουν, ο τρόπος που το μεταδίδουν αυτό στο γήπεδο… Έχω μάθει πολλά από αυτόν. Το ποδόσφαιρο είναι ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον και τόσο δύσκολο να είσαι συνεπής. Αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε».

Η Μπάγερν δεν θα έχει οπαδούς στο «Emirates» την Τρίτη (9/4) έπειτα απ’ την τιμωρία που της επιβλήθηκε απ’ την UEFA για τα βεγγαλικά που έριξαν στον προηγούμενο γύρο εναντίον της Λάτσιο κι ο Αρτέτα κάλεσε τους οπαδούς της ομάδας του να δημιουργήσουν μία εκρηκτική ατμόσφαιρα.

«Ένα κατάμεστο γήπεδο. Πολύ πάθος και συναίσθημα. Δεν είχαμε αυτή την ευκαιρία γι’ αυτό για 15 χρόνια, οπότε αυτό μας δείχνει πόσο ξεχωριστή θα είναι αυτή η βραδιά για εμάς» τόνισε ο Ισπανός τεχνικός.

Ερωτηθείς τέλος, για το αν θα ρωτούσε τον προπονητή της Λεβερκούζεν, Τσάμπι Αλόνσο, για το πώς να νικήσει την Μπάγερν, ο Αρτέτα ήταν «σφίγγα». «Σπουδαία ερώτηση, αλλά δεν πρόκειται να την απαντήσω!» είπε.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς