17.5 C
Athens

Νέα αφαίρεση δύο βαθμών στην Έβερτον, έπεσαν στην 16η θέση και μπήκαν σε μεγαλύτερους μπελάδες τα Ζαχαρωτά

Ο φετινός εξωαγωνιστικός «βραχνάς» της Έβερτον λόγω παραβιάσεων των οικονομικών κανόνων της Premier League της έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα και στο χορτάρι, με τα Ζαχαρωτά να κάνουν μεγάλα βήματα παραμονής στους αγώνες, αλλά να βλέπουν την απόστασή τους από τη ζώνη του υποβιβασμού να «πέφτει» ξανά στο +2 λόγω της νέας αφαίρεσης βαθμών (-2).

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει προκαλέσει συνολικά αφαίρεση 8 βαθμών στην ομάδα του Λίβερπουλ, καθώς μετά το αρχικό σοκ του -10 πριν τρεις μήνες, της επιστράφηκαν τέσσερις βαθμοί αλλά σήμερα (8/4) της επιβλήθηκε νέα ποινή -2 πόντων, που την στέλνουν στην 16η θέση της κατάταξης με 27 βαθμούς.

Η σχετική ανακοίνωση της Έβερτον αναφέρει:

«Τον Ιανουάριο του 2024, η Έβερτον χρεώθηκε από την Premier League για παραβίαση των επιτρεπόμενων ορίων Κέρδους και Βιωσιμότητας για την περίοδο αξιολόγησης που έληξε το 2022/23. Το θέμα παραπέμφθηκε στην Επιτροπή της Premier League, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι η Έβερτον θα λάβει άμεση αφαίρεση δύο βαθμών.

Ενώ η θέση του συλλόγου ήταν ότι δεν ήταν κατάλληλη καμία περαιτέρω κύρωση, ο σύλλογος είναι στην ευχάριστη θέση να δει ότι η Επιτροπή έδωσε τα εύσημα στα περισσότερα από τα ζητήματα που έθεσε η Λέσχη, συμπεριλαμβανομένης της έννοιας της διπλής τιμωρίας, των σημαντικών ελαφρυντικών περιστάσεων που αντιμετωπίζει η Λέσχη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, και του υψηλού επιπέδου συνεργασίας και της έγκαιρης παραδοχής της παραβίασης του συλλόγου.

Η Έβερτον παραμένει προσηλωμένη στη συνεργασία με τη Λίγκα για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την PSR, αλλά ανησυχεί εξαιρετικά για την ασυνέπεια των διαφορετικών προμηθειών όσον αφορά τις αφαιρέσεις βαθμών που εφαρμόζονται. Ο Σύλλογος θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τη Συμβουλευτική Επιτροπή Φιλάθλων και άλλες ομάδες φιλάθλων για τις υποβολές τους κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας και σε όλους τους Εβερτονιανούς για τη συνεχή υπομονή και την αμέριστη υποστήριξή τους.

Η Λέσχη και οι νόμιμοι εκπρόσωποί της έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής. Προς το παρόν δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς