19.7 C
Athens

Άρης – Παναθηναϊκός 0-2: Λύτρωση με Σπόραρ και Γεντβάι στη Θεσσαλονίκη για τους Πράσινους

Ο Σπόραρ σκόραρε ξανά στο... αγαπημένο του «Χαριλάου», ο Γεντβάι έσωσε το «τριφύλλι» στη μεγάλη ευκαιρία του Ανσαριφάρντ στο 90' και το αυτογκόλ του Μπράμπετς σφράγισε το σημαντικό τρίποντο για την ομάδα του Τερίμ κόντρα στους Κίτρινους που είχαν όρεξη αλλά όχι κι αποτελεσματικότητα

Ο Σπόραρ σκόραρε και φέτος στα πλέι οφ κόντρα στον Άρη στη Θεσσαλονίκη, ο Γεντβάι έκανε την επέμβαση της σεζόν -μέχρι τώρα- για τους Πράσινους στην κεφαλιά του Ανσαριφάρντ στις καθυστερήσεις και με τη… βοήθεια του Μπράμπετς η ομάδα του Τερίμ σφράγισε το «διπλό» (0-2) στην τελευταία αξιόλογη φάση του ματς για να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου.

Με αυτό το τρίποντο ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 65 βαθμούς, παρέμειναν τρίτοι και συνεχίζουν να ελπίζουν στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετρώντας 2 νίκες και μία ήττα στις φετινές τους κόντρες με τους Θεσσαλονικείς, στο ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το ματς ήταν μοιρασμένο, η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε τις πιο κλασσικές ευκαιρίες, ωστόσο οι Πράσινοι ήταν αποτελεσματικοί και έβγαλαν χαρακτήρα σε μία δύσκολη έδρα για να πάρουν το δεύτερο τους «διπλό» στα πλέι οφ, μετά από αυτό της πρεμιέρας στο «Γ. Καραϊσκάκης».

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημά του, με τον Άρη να παρατάσσεται επιθετικά σε ένα 4-2-3-1 σε φάση επίθεσης και τον Παναθηναϊκό προσηλωμένο τακτικά αλλά ταυτόχρονα αρκετά αφελή αμυντικά.

Από τη μία οι Κίτρινοι απειλούσαν κυρίως με τον Μορόν που είχε πάρει τον… αέρα του Ακαϊντίν, κερδίζοντας σχεδόν κάθε μονομαχία με τον Τούρκο στόπερ, και να έχει και την καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου. Ήταν ο Νταρίντα που τον βρήκε με εξαιρετική 40άρα μπαλιά στο 16′, με τον Ισπανό επιθετικό να «χώνεται» ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς του «τριφυλλιού» και να προσπαθεί να κρεμάσει τον Ντραγκόφσκι, ο οποίος είχε καλή θέση και σταμάτησε την πορεία της μπάλας με τις γροθιές.

Ο Ιωαννίδης απειλούσε κυρίως από πλευράς των Πρασίνων στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δίχως να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Κουέστα, με τον Μπακασέτα να έχει επίσης ένα φάουλ με φάλτσα που κατέληξε αρκετά άουτ.

Οι Κίτρινοι απείλησαν ξανά με τελική μέσα από την περιοχή και πάλι με τον Μορόν στο 37′, ωστόσο και σε εκείνη την περίπτωση ο Ντραγκόφσκι έδειξε σωστά αντανακλαστικά και κράτησε το «μηδέν» στην εστία του, με τη φάση διαρκείας για τους γηπεδούχους να ολοκληρώνεται με σουτ του Μανού Γκαρθία στα σώματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο πάγκος έκανε όλη τη δουλειά για το «τριφύλλι». Πιο συγκεκριμένα, ο Σπόραρ που μπήκε στη θέση του Παλάσιος με το ξεκίνημα της επανάληψης, κατάφερε στην πρώτη του τελική στο 62′ να πιάσει το τέλειο πλασέ ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του στη Θεσσαλονίκη. Θυμίζουμε ότι ο Σπόραρ είχε λυτρώσει τους Πράσινους στο «Βικελίδης» και στα περσινά πλέι οφ, σε ματς που είχε διεξαχθεί στις 5 Απριλίου του 2023.

Ο Άρης ανέβασε ρυθμούς στη συνέχεια και «κατασκήνωσε» στην περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά τελική στον στόχο δεν έβρισκε. Όλα αυτά μέχρι τη φάση του 90ου λεπτού, όταν ο Ανσαριφάρντ πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά ο Γεντβάι τού αρνήθηκε το γκολ με καίρια προβολή πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Τελικώς, αντί για το 1-1, στιγμές αργότερα έγινε το 0-2. Ο Μλαντένοβιτς γύρισε την μπάλα από τα αριστερά σε κόντρα επίθεση του Παναθηναϊκού, με τον Τζούρισιτς να βγαίνει πρώτος στη μονομαχία με τον Μπράμπετς, ο οποίος από… σπόντα στάθηκε άτυχος στέλνοντας εν τέλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. 0-2 και +3 για τους αγχωμένους αλλά αποτελεσματικούς Πράσινους.

ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-2

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης, Θεσσαλονίκη

Διαιτητής: Αλεξάνταρ Στάβρεφ (ΣΚΠ)

KITΡΙΝΕΣ: 45’+2′ Μορόν, 80′ Οντουμπάζιο / 21′ Βαγιαννίδης, 38′ Γεντβάι, 58′ Τσέριν

ΓΚΟΛ: -/ 62′ Σπόραρ, 90’+2′ Μπράμπετς (αυτ.)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, – Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, – Νταρίντα (73′ Τζούρασεκ), Ζουλ (59′ Βερστράτε), – Σουλεϊμάνοφ, Γκαρθία (73′ Φετφατζίδης), Σαβέριο (73′ Ανσαριφάρντ), – Μορόν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, – Βαγιαννίδης, Ακαϊντίν, Γεβντάι, Χουάνκαρ (77′ Μλαντένοβιτς), – Τσέριν, Αραό, – Παλάσιος (46′ Σπόραρ), Μπακασέτας (88′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (77′ Τζούρισιτς), – Ιωαννίδης (90’+1′ Βέρμπιτς).

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς