24.9 C
Athens

Λαμία – Ολυμπιακός 1-5: Κυριαρχική ερυθρόλευκη εμφάνιση στη Φθιώτιδα και τώρα… Φενέρ! (vid)

Απολαυστικός ο Ολυμπιακός, με MVP τον Γιόβετιτς σκόρπισε με πεντάρα τη Λαμία και φορτσάρει τις μηχανές του ενόψει της πρώτης ευρωπαϊκής μάχης με τη Φενέρμπαχτσε

Ασταμάτητος στη Φθιώτιδα και τσίτα τα γκάζια με το βλέμμα στη Φενέρμπαχτσε! Ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια στη Λαμία – ενθυμούμενος και την ήττα-σοκ επί ημερών Κάρλος Καρβαλιάλ – και με απολαυστική εμφάνιση, πέντε γκολ και πρωταγωνιστή τον Στέβαν Γιόβετιτς πανηγύρισε τη νίκη με 1-5 για να διατηρηθεί στο κυνήγι της κορυφής!

 

Από την πρώτη στιγμή η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ (που παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές και πολλούς βασικούς εκτός) ήταν αποφασισμένη να επιβάλλει τον ρυθμό της και να μη δώσει το παραμικρό δικαίωμα ώστε να φτάσει σε μια άνετη νίκη που ήρθε από το πρώτο μέρος όταν οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 0-3!

Αρχικά ο Γιόβετιτς άνοιξε το σκορ στο 22′ με ωραίο τρόπο, αφού γύρισε ωραία το σώμα του και πλάσαρε για το 0-1 μετά το εξαιρετικό γύρισμα του Ζέλσον Μαρτίνς.

 

Πέντε λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι (σε ανατροπή από τον Τσιλούλη), το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί για το 0-2.

 

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο εκπληκτικός Γιόβετιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Ελ Κααμπί να πιάνει την κεφαλιά (η μπάλα βρήκε πρώτα στο κεφάλι του Κυριάκου Παπαδόπουλου) και να καταλήγει στα δίχτυα.

 

Μπορεί το ματς να κρίθηκε από το πρώτο μέρος ωστόσο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επέμεινε ζητώντας διάθεση και ένταση από τους ποδοσφαιριστές του. Ήταν δεδομένο πως θα γίνουν αλλαγές στο δεύτερο μέρος για να πραγματοποιηθεί διαχείριση ενόψει Φενέρ κι αυτό συνέβη σταδιακά.

Ο Ελ Κααμπί στο 46′ είδε τον Κοσέλεφ να τον σταματά ενώ στο 50′ ο Λέικ από πλάγια και πλεονεκτική θέση αστόχησε στο σουτ που επιχείρησε. Ο Ολλανδός προσπάθησε και με μακρινό σουτ να νικήσει (ανεπιτυχώς) τον Τζολάκη και κάπου εκεί σταμάτησαν προσωρινά οι όποιες επιθετικές προσπάθειες της Λαμίας.

Οι Ερυθρόλευκοι έψαξαν με αρκετή όρεξη το τέταρτο γκολ που δεν ήρθε στο 63ο λεπτό όταν ο Κοσέλεφ σταμάτησε στο τετ α τετ τον Μαρτίνς ούτε στο 68′ όταν ο Κορνέζος με τάκλιν πήρε την μπουκιά από το στόμα του Ελ Αραμπί.

O Μασούρας νικήθηκε στο 79′ από τον Κοσέλεφ, ο οποίος τελικά νικήθηκε από… συμπαίκτη του στο 81ο λεπτό! Ο Μασούρας τροφοδότησε με τακουνάκι τον Έσε που γέμισε στην περιοχή, με τον Κορνέζο να προσπαθεί να απομακρύνει με κεφαλιά αλλά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-4.

 

Ο αμυντικός της Λαμίας ήταν σε πολύ κακή μέρα και άφησε έκθετους τους Φθιώτες, με τον άλλοτε αμυντικό της ΑΕΚ στο 85′ να αφήνει την μπάλα να σκάσει σε βαθιά μπαλιά και τον Ελ Αραμπί να παραμονεύει. Ο Μαροκινός έγινε κάτοχος της μπάλας και πλάσαρε τον Κοσέλεφ για το 0-5, με τον πολύπειρο φορ να φτάνει τα έξι τέρματα φέτος και τα 94 συνολικά με τα ερυθρόλευκα.

 

Οι Φθιώτες πάντως βρήκαν το γκολ της τιμής στο 88ο λεπτό. Ο Τόσιτς βρήκε κάθετα στην κίνηση τον Λέικ, με τον Ολλανδό επιθετικό να κινείται στην πλάτη του Άμπι και να πλασάρει για να κάνει το 1-5.

 

Δεν τελείωσε εκεί φυσικά το ματς, αφού ο Γιόβετιτς στο 89′ έχασε κλασική ευκαιρία για ένα έκτο γκολ με το σουτ του να φεύγει κόρνερ στην τελευταία επιθετική προσπάθεια των Ερυθρόλευκων.

ΛΑΜΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-5

Σκόρερ: 88′ Λέικ / 22′ Γιόβετιτς, 26′ πεν. Ελ Κααμπί, 45+1′ αυτ. Παπαδόπουλος, 81′ αυτ. Κορνέζος, 85′ Ελ Αραμπί

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Λαμίας

Διαιτητής: Τσακαλίδης

Κίτρινες: Σιμόν / Ρέτσος

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν (65′ Βασιλαντωνόπουλος), Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Σίντκλεϊ, Νούνιες, Στάνκο (46′ Μάλτσι), Λέικ, Τσιλούλης (65′ Τόσιτς), Μαρτίνεθ (76′ Κοντονίκος), Σλίβκα (46′ Τζανδάρης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (46′ Κίνι), Ρέτσος (58′ Βέζο), Άμπι, Ρίτσαρντς, Έσε, Όρτα (71′ Ιμπόρα), Μασούρας, Μαρτίνς (71′ Καμπράλ), Γιόβετιτς, Ελ Κααμπί (58′ Ελ Αραμπί)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς