15.6 C
Athens

Φέγενορντ – Άγιαξ 6-0: Ιστορικών διαστάσεων νίκη στο De Klassieker, μαύρη σελίδα για τον θλιβερό Αίαντα

Με τη διαφορά να έχει φτάσει τους οχτώ βαθμούς μετά από 29 αγωνιστικές, η Φέγενορντ ξέρει πως το πρωτάθλημα φέτος θα το πανηγυρίσει η Αϊντχόφεν. Ωστόσο, την Κυριακή (7/4) η περσινή πρωταθλήτρια Ολλανδίας φρόντισε να δώσει χαρά στους φίλους της που γέμισαν ασφυκτικά το Ντε Κάιπ για το ντέρμπι με τον Άγιαξ.

Μισή ντουζίνα γκολ (6-0) έβαλε η Φέγενορντ στη θλιβερή ομάδα του Τζον Φαν’τ Σιπ στο De Klassieker σε μια ιστορική στιγμή και σε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του Αίαντα.

Δύο γκολ του Παϊσάο (34′, 66′), άλλα δύο του Μίντι (35′, 56′) και από ένα του Χάντσκο (45+2′ με κεφαλιά) και του Τίμπερ (62′ μετά από λανθασμένη μεταβίβαση του Ρούλι) έφεραν την ιστορική ισοπέδωση του Αίαντα που έκανε την πρώτη – και μοναδική – του τελική προσπάθεια στο 82′ (!) με τον Ράιχκοφ, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Φελενρόιτερ.

Η ομάδα του Άρνε Σλοτ δεν κατέβασε ταχύτητα σε κανένα σημείο του αγώνα και έκλεισε το παιχνίδι με 30 τελικές (!) εκ των οποίων οι 15 βρήκαν εστία. Συνολικά δύο νίκες με τέρματα 10-0 απέναντι στον Άγιαξ που βιώνει μια πολύ σκληρή σεζόν αλλά και μια ταπεινωτική ήττα στο Ρότερνταμ απέναντι σε μια μισητή του αντίπαλο.

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Φελενρόιτερ, Νιούκουπ (65′ Μάρκος Λόπες), Μπίλεν, Χερτρούιντα, Χάντσκο, Στενγκς (77′ Λινγκρ), Βίφερ, Τίμπερ, Μίντι (77′ Τζάχανμπακς), Χιμένες (77′ Ουέντα), Παϊσάο (84′ Ιβανούσεκ)

ΑΓΙΑΞ: Ρούλι, Ρενς, Καπλάν, Χάτο, Χάι (46′ Άκπομ), Ταχίροβιτς, Μάνσβερκ, Τέιλορ, Χλίνσον (46′ Φαν ντεν Μπούμεν), Γκοντς (65′ Φος), Μπερχβάιν (78′ Ράιχκοφ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς