22.7 C
Athens

Ρέιντζερς – Σέλτικ 3-3: Ορθάνοιχτη η μάχη του τίτλου, ισόπαλο το τρομερό ντέρμπι με τρία γκολ στο φινάλε

Ούτε ο πιο… τρελός σεναριογράφος θα μπορούσε να γράψει μια τέτοια εξέλιξη στο ντέρμπι ΡέιντζερςΣέλτικ. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 3-3 στο «Άιμπροξ» της Γλασκώβης με τους Κέλτες να διατηρούν τη διαφορά του ενός βαθμού από τη Ρέιντζερς, ωστόσο η ομάδα του Φιλίπ Κλεμάν έχει παιχνίδι λιγότερο και υπάρχει ακόμα και η διαδικασία των πλέι οφ (πέντε παιχνίδια) στη μάχη για τον τίτλο.

 

Η Σέλτικ προηγήθηκε με 0-2 στο πρώτο μέρος, η Ρέιντζερς ισοφάρισε σε 2-2 στο 86′ αλλά οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν το προβάδισμά τους στο 88′ με τον Ίντα. Οι γηπεδούχοι ωστόσο δεν είπαν την τελευταία τους λέξη και με σκόρερ τον Μαντοντό στο 90+3′ διαμόρφωσαν το τελικό 3-3 σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση.

Το προβάδισμα των φιλοξενούμενων ήρθε στα 22″ όταν μετά από βαθιά μπαλιά του Χαρτ ο Μαέντα ψυλλιάστηκε το λάθος και πρόλαβε να πλασάρει στα 21″ για το 0-1. Οι παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς έφτιαξαν αρκετές φάσεις για ένα δεύτερο γκολ και το βρήκαν στο 34′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ο’ Ράιλι.

 

Η Ρέιντζερς μείωσε στο σκορ στο 55ο λεπτό με πέναλτι του Ταβερνίερ και με τις αλλαγές έγινε ακόμα πιο απειλητική διεκδικώντας την ισοφάριση. Αυτή ήρθε στο 86ο λεπτό με τον Σίμα, με ένα γκολ που άπαντες βιάστηκαν να πανηγυρίσουν αφού πριν καλά-καλά συμπληρωθούν δύο λεπτά ο Πάολο Μπερνάρντο τροφοδότησε τον Ίντα που από πλάγια θέση στην περιοχή με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Μπάτλαντ για το 2-3.

Οι… εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί, με τη Ρέιντζερς να βγαίνει μπροστά και να βρίσκει ξανά την ισοφάριση (3-3) με ένα τρομερό σουτ του Ματοντό που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Χαρτ.

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: Μπάτλαντ, Ταβερνίερ, Γκόλντσον (90+7′ Μπάλογκαν), Σούταρ, Στέρλινγκ, Ντιομαντέ (78′ Ντόουελ), Λούντστραμ, Ράιτ (46′ Σίμα), Λόρενς (69′ Κάντγουελ), Φάμπιο Σίλβα (69′ Ματοντό), Ντέσερς

ΣΕΛΤΙΚ: Χαρτ, Τζόνστον, Κάρτερ-Βίκερς, Σκέιλς, Τέιλορ, Ο’Ράιλι (82′ Μπερνάρντο), Ιβάτα, Χατάτε (65′ ΜακΓκρέγκορ), Κουν (65′ Χουν-Γιουν Γιανγκ), Μαέντα, Φουρουχάσι (69′ Ίντα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς