15.6 C
Athens

ΠΑΟΚ: Ντέρμπι αποδείξεων κόντρα στην ΑΕΚ, σε ένα ματς που η βαθμολογία δεν είναι το μοναδικό κίνητρο

Ματς αποδείξεων είναι το αποψινό για τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τους Ασπρόμαυρους να θέλουν να ξορκίσουν τον κακό δαίμονα της «OPAP Arena» και να στείλουν μήνυμα τίτλου

Ματς αποδείξεων είναι το σημερινό ντέρμπι για τον ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ στην ΟPAP Arena.

Οι Ασπρόμαυροι ετοιμάζονται για το ντέρμπι κορυφής κόντρα στην Ένωση (7/4, 20:30), έχοντας ως μοναδικό στόχο να φύγουν αήττητοι από τη Νέα Φιλαδέλφεια και να παραμείνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξορκίσουν τον «κακό δαίμονα» της OPAP Arena, όπου η ομάδα του Λουτσέσκου δεν παρουσιάζει το συνηθισμένο της πρόσωπο και οι ήττες έρχονται με κάτω τα χέρια.

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο στοίχημα για τον ΠΑΟΚ άσχετα με το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα. Ο Δικέφαλος του Βορρά θέλει πάνω απ’ όλα να παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο στην έδρα της Ένωσης και στη συνέχεια να πάρει το αποτέλεσμα που θα τον κρατήσει πρώτο στη βαθμολογία.

Τότε πραγματικά θα δείξει πως είναι έτοιμος να κατακτήσει τον τίτλο. Σήμερα του παρουσιάζεται ίσως η μεγαλύτερη ευκαιρία, μιας και δείχνει σε καλύτερη κατάσταση από τους Κιτρινόμαυρους.

Βέβαια πρέπει να το αποδείξει στο χορτάρι της OPAP Arena, εκεί που ακόμη δεν έχει καταφέρει να σκοράρει. Η ΑΕΚ κυριαρχεί τα τελευταία δύο χρόνια στην έδρα της κόντρα στους Ασπρόμαυρους και πάνω σε αυτό θέλει να πατήσει για να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο ΠΑΟΚ έχει ηττηθεί τρεις φορές σχεδόν με τον ίδιον τρόπο, χωρίς να απειλήσει ποτέ την Ένωση και δεχόμενος εύκολα γκολ (8 σε τρία παιχνίδια). Κάπως έτσι το μεγάλο στοίχημα για τη σημερινή αναμέτρηση είναι να μπορέσει να φανεί ανταγωνιστικός.

Αυτόματα το σημερινό παιχνίδι αποκτά μεγαλύτερο βάρος για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος σε περίπτωση καλού αποτελέσματος θα μετράει παραπάνω από βαθμολογικά κέρδη. Το ίδιο ισχύει και στην αντίθετη περίπτωση. Σε ενδεχόμενο ήττας δεν θα έρθει η καταστροφή βαθμολογικά για την ομάδα του Λουτσέσκου, όμως θα είναι ένα σοβαρό χτύπημα στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών που πιθανότατα θα παίξει τον ρόλο του στη συνέχεια της μάχης του τίτλου.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς